Gestul care-ți arată cât de zgârciți sunt creatorii Fortnite

Gestul care-ți arată cât de zgârciți sunt creatorii Fortnite

Fortnite e unul dintre cele mai populare jocuri în prezent. În curând, te vei putea bucura de el și pe Android. Totuși, nu va fi la fel de simplu de instalat ca pe iOS.

Fortnite va ajunge foarte curând pe Android, dar asta nu înseamnă neapărat că va fi disponibil în Google Play Store. Epic Games vrea, și își permite, să nu listeze jocul în Play Store ca să nu dea 30% din vânzări către Google.

Jocul va debuta pe Android odată cu lansarea Samsung Galaxy Note 9, ce va fi anunțat pe 9 august. Titlul va fi exclusiv pentru acest telefon în primele 30 de zile de la lansare, iar apoi te vei putea bucura și tu de el, dacă ai un telefon compatibil.

Totuși, se pare că jocul nu va fi disponibil în Play Store. Cei de la xdadevelopers au descoperit anumite informații ascunse pe pagina Fortnite dedicată smartphone-urilor, iar acolo au găsit instrucțiuni de instalare pentru utilizatori. În imagini apare și informația că „acest pas este necesar pentru a instala aplicații care nu sunt în Play Store”.

Utilizarea magazinului de aplicații și jocuri este cea mai ușoară metodă de a-ți face cunoscut produsul și pentru ca utilizatorii să-l instaleze. Totuși, producătorii plătesc 30% din vănzările pe care acel produs îl face către Google.

Dacă era un joc necunoscut, Epic Games nu-și permitea să facă asta deoarece avea nevoie de accesibiliatea pe care Play Store o oferă. Dar cum Fortnite este cel mai popular joc al momentului gamerii vor face orice pentru a instala jocul pe Android.

De ce face Epic asta? Pentru bani, bineînțeles. Și ca să vă faceți o idee despre ce sume vorbim trebuie să știți că Fortnite ar face nu mai puțin de 2 milioane de dolari pe zi doar din jocul destinat sistemului de operare iOS. Da, și Apple își ia partea de 30%, dar Epic Games nu are altă soluție acolo deoarece pe iPhone nu poți instala decât aplicații și jocuri din AppStore.

Dacă aceeași performanță ar fi realizată pe Android, asta ar însemna ca Google să câștige 600.000 de dolari zilnic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Pcmag