Creatorii Fortnite ar putea fi dați în judecată de rapperi americani

Creatorii Fortnite ar putea fi dați în judecată de rapperi americani

Epic Games, compania care a creat Fortnite, ar putea fi dată în judecată pentru că a furat mișcările de dans ale unui rapper.

Rapperul 2 Milly se gândește serios să-i cheme pe cei de la Epic Games la tribunal, din cauza faptului că aceștia s-ar fi folosit de mișcarea sa de dans. Este vorba despre The Milly Rock, doar că în Fortnite s-ar putea să o știi mai degrabă după numele Swipe It, mișcare premium apărută în sezonul 5.

”Toată lumea mi-a spus că mișcarea mea e în joc”, spune 2 Milly pentru CBS News, care adaugă că: ”compania chiar vinde această mișcare, nu e gratuită. Atunci m-am gândit că asta nu poate ține la nesfârșit.”

De ceva timp, mai mulți artiști în aceeași situație au cerut Epic Games să primească o compensație, sau măcar să aibă parte de promovare pentru cântecele și videoclipurile unde sunt folosite mișcările respective.

Așa cum notează avocata Merlyne Jean-Louis, nu există până acum un precedent legal pentru protejarea mișcărilor coreografice. În plus, biroul de drepturi de autor din SUA nu acceptă brevete pentru mișcări de dans, din cauza expresiei creative a coreografiei.

Dilema etică o reprezintă ideea dacă dezvoltatorul ar trebui sau nu să le ofere o compensație creatorilor mișcărilor, așa cum a sugerat Chance the Rapper.

”Nici măcar n-am de gând să vorbesc despre milioanele pe care aceștia le fac”, mai spune 2 Milly. ”Nu e vorba de asta, e vorba doar că simt că trebuie să protejez ceea ce e al meu.”

Cei de la Epic Games nu au oferit încă un punct de vedere cu privire la această situație, însă situația ar putea să nu fie favorabilă pentru rapperi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: