Creatorii Fortnite ar putea fi dați în judecată de rapperi americani

Creatorii Fortnite ar putea fi dați în judecată de rapperi americani

Epic Games, compania care a creat Fortnite, ar putea fi dată în judecată pentru că a furat mișcările de dans ale unui rapper.

Rapperul 2 Milly se gândește serios să-i cheme pe cei de la Epic Games la tribunal, din cauza faptului că aceștia s-ar fi folosit de mișcarea sa de dans. Este vorba despre The Milly Rock, doar că în Fortnite s-ar putea să o știi mai degrabă după numele Swipe It, mișcare premium apărută în sezonul 5.

”Toată lumea mi-a spus că mișcarea mea e în joc”, spune 2 Milly pentru CBS News, care adaugă că: ”compania chiar vinde această mișcare, nu e gratuită. Atunci m-am gândit că asta nu poate ține la nesfârșit.”

De ceva timp, mai mulți artiști în aceeași situație au cerut Epic Games să primească o compensație, sau măcar să aibă parte de promovare pentru cântecele și videoclipurile unde sunt folosite mișcările respective.

Așa cum notează avocata Merlyne Jean-Louis, nu există până acum un precedent legal pentru protejarea mișcărilor coreografice. În plus, biroul de drepturi de autor din SUA nu acceptă brevete pentru mișcări de dans, din cauza expresiei creative a coreografiei.

Dilema etică o reprezintă ideea dacă dezvoltatorul ar trebui sau nu să le ofere o compensație creatorilor mișcărilor, așa cum a sugerat Chance the Rapper.

”Nici măcar n-am de gând să vorbesc despre milioanele pe care aceștia le fac”, mai spune 2 Milly. ”Nu e vorba de asta, e vorba doar că simt că trebuie să protejez ceea ce e al meu.”

Cei de la Epic Games nu au oferit încă un punct de vedere cu privire la această situație, însă situația ar putea să nu fie favorabilă pentru rapperi.

Citește și: