Huawei, găsită vinovată de încălcarea unor brevete 4G LTE

Huawei, găsită vinovată de încălcarea unor brevete 4G LTE

Cei de la Huawei nu mai sunt bineveniți pe piața din SUA, iar acum, compania reușește să încaseze o nouă lovitură.

Pe fondul temerilor legate de spionajul chinezesc, Huawei și ZTE au mari probleme în SUA. Dacă a doua companie a riscat să fie pusă complet pe butuci, pentru Huawei lucrurile arată ceva mai bine, asta datorită poziției pe care o are la nivel global.

Cu toate acestea, compania suferă încă o lovitură pe continentul american. Poate că nu e vorba neapărat de bani, deoarece amenda nu e deloc mare, mai ales în comparație cu altele primite de giganți din domeniul tech, însă e vorba de imagine.

Un tribunal din districtul de est din Texas a găsit compania chineză vinovată de încălcarea mai multor brevete. Acum ceva ani, în 2014, compania americană PanOptis a încercat să ia legătura cu Huawei și să stabilească întâlniri pentru a discuta aceste încălcări. Americanii s-au dovedit binevoitori și au dorit să ofere termeni non-discriminatorii pentru a licenția brevetele, astfel încât Huawei să poată continua folosirea tehnologiilor.

Din păcate pentru toate părțile implicate, după trei ani de așteptări și de încercări de contact, compania chineză a refuzat să răspundă. Astfel, în octombrie 2017, PanOptis a depus o plângere împotriva Huawei.

Conform plângerii, Huawei ar fi încălcat cinci brevete legate de conectivitatea 4G LTE, folosită în cadrul dispozitivelor pentru clienții de rând. E vorba despre tehnologii LTE folosite pentru decodarea datelor din imagini și fișiere audio. În mod interesant, plângerea se referă la doar trei dispozitive, Nexus 6P, Mate 9 și P8 Lite.

Cei de la Huawei vor face apel, însă dacă vor pierde, vor avea de plătit o amendă de 10,5 milioane de dolari.

Citește și:
Sursa: gsmarena.com
Etichete: