Huawei, găsită vinovată de încălcarea unor brevete 4G LTE

Huawei, găsită vinovată de încălcarea unor brevete 4G LTE
George Stanciu
George Stanciu
13:30 02.09.2018

Cei de la Huawei nu mai sunt bineveniți pe piața din SUA, iar acum, compania reușește să încaseze o nouă lovitură.

Pe fondul temerilor legate de spionajul chinezesc, Huawei și ZTE au mari probleme în SUA. Dacă a doua companie a riscat să fie pusă complet pe butuci, pentru Huawei lucrurile arată ceva mai bine, asta datorită poziției pe care o are la nivel global.

Cu toate acestea, compania suferă încă o lovitură pe continentul american. Poate că nu e vorba neapărat de bani, deoarece amenda nu e deloc mare, mai ales în comparație cu altele primite de giganți din domeniul tech, însă e vorba de imagine.

Un tribunal din districtul de est din Texas a găsit compania chineză vinovată de încălcarea mai multor brevete. Acum ceva ani, în 2014, compania americană PanOptis a încercat să ia legătura cu Huawei și să stabilească întâlniri pentru a discuta aceste încălcări. Americanii s-au dovedit binevoitori și au dorit să ofere termeni non-discriminatorii pentru a licenția brevetele, astfel încât Huawei să poată continua folosirea tehnologiilor.

Din păcate pentru toate părțile implicate, după trei ani de așteptări și de încercări de contact, compania chineză a refuzat să răspundă. Astfel, în octombrie 2017, PanOptis a depus o plângere împotriva Huawei.

Conform plângerii, Huawei ar fi încălcat cinci brevete legate de conectivitatea 4G LTE, folosită în cadrul dispozitivelor pentru clienții de rând. E vorba despre tehnologii LTE folosite pentru decodarea datelor din imagini și fișiere audio. În mod interesant, plângerea se referă la doar trei dispozitive, Nexus 6P, Mate 9 și P8 Lite.

Cei de la Huawei vor face apel, însă dacă vor pierde, vor avea de plătit o amendă de 10,5 milioane de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: gsmarena.com
Etichete: