Fortnite depășește cel mai important record de popularitate

Fortnite depășește cel mai important record de popularitate

Fortnite continuă să fie un joc extrem de popular și nu dă semne că ar încetini, iar cel mai nou record de popularitate e o dovadă în direcția asta.

Fortnite se bucură de un nou record de popularitate, iar una dintre cauzele acestui nou vârf o reprezintă jucătorii din Coreea de Sud. Pe parcursul acestei săptămâni, au fost lansate mai multe provocări pe care doar jucătorii din Coreea de Sud le pot accesa. Asta i-a făcut pe mulți gameri să se îndrepte către sălile de calculatoare.

Sung Chul Park, de la Epic Games, a făcut anunțul cu privire la popularitatea în creștere a jocului. Astfel, de această dată, Fortnite a reușit să adune nu mai puțin de 8,3 milioane de gameri care s-au jucat simultan titlul.

Dacă nu știi cum să contextualizezi această cifră, poate te ajută următoarea informație. Fortnite a avut un alt record de popularitate în februarie, când 3,4 milioane de jucători erau prezenți pe servere în același timp. Ba chiar asta le-a și cauzat probleme de infrastructură celor de la Epic Games. Se pare că au făcut niște investiții serioase în servere, având în vedere că de data asta nu au mai apărut astfel de situații.

Și mai impresionantă este cifra de acum dacă te uiți la noiembrie 2017. La vremea aceea, Fortnite abia ce se lăuda cu un total de 7 milioane de jucători.

Compania Epic Games, cea care se află în spatele motorului grafic Unreal Engine și creatoarea Fortnite, a primit o finanțare de 1,25 de miliarde de dolari de la mai mulți investitori, iar asta a dus ca valoarea firmei să ajungă la aproape 15 miliarde de dolari.

Printre primii investitori ai companiei se numără Tencent Holdings și Walt Disney. Epic Games era evaluată la 4,5 miliarde de dolari în mai anul acesta, iar în 2012 valora doar 660 de milioane de dolari, atunci când chinezii de la Tencent au cumpărat 48% dintre acțiunile companiei.

Citește și: