Folosești Waze datorită Apple: De ce să-i mulțumești lui Tim Cook

Folosești Waze datorită Apple: De ce să-i mulțumești lui Tim Cook

Într-un interviu acordat de CEO-ul Waze, Noam Bordin a confirmat rolul important al Apple pentru succesul înregistrat de populara soluție de navigație.

În urmă cu câțiva ani, cei de la Apple nu au mai vrut să genereze bani pentru concurență prin preinstalarea Google Maps pe gadgeturile companiei. Atunci, s-au decis să-și creeze propria soluție cartografică sub forma Apple Maps. Deși banii nu au fost o problemă și s-au făcut investiții semnificative în acel software, rezultatul a fost unul dezastruos și o pată neagră pe CV-ul gigantului din Cupertino.

Într-un moment de luciditate însă, cât Apple Maps încă era în beta și încerca să devină relevant, CEO-ul Apple a făcut un gest fără precedent. Tim Cook a recomandat celor care au probleme cu soluția lor de navigație să treacă la alternative. Prima dintre cele menționate atunci a fost Waze.

Respectiva mențiune a avut beneficii semnificative pe termen lung. Numărul utilizatorilor pentru Waze a explodat, iar compania a atras atenția celor de la Google. Acel set de circumstanțe s-a reflectat dintr-un punct de vedere în achiziția de către gigantul din Mountain View pentru suma de 1,15 miliarde de dolari.

CEO-ul Noam Bardin a apreciat atât de mult gestul lui Tim Cook, încât se celebrează în fiecare an în companie ziua Tim Cook. Confirmarea pe marginea acestui subiect a venit într-un interviu acordat celor de la Business Insider.  ”Acela a fost momentul în care am iești din umbră. De acolo, lucrurile au început să fie mai roz, ajungându-se în final la achiziția din 2013.”, a declarat Noam.

Deși achiziția efectivă a Waze a fost făcută de către Google, Bardin este convins că meritul pentru acel eveniment cade pe Tim Cook. Scuza sa publică legată de Apple Maps și faptul că a atras atenția asupra Waze nu vor fi uitate prea curând. ”Este o zi pe care o celebrăm în continuare la companie în fiecare an. Este intitulată ziua Tim Cook”, a confirmat CEO-ul Waze.

Citește și: