Firea vrea să-l dea în judecată pe Voiculescu din cauza acestui mesaj

Firea vrea să-l dea în judecată pe Voiculescu din cauza acestui mesaj

Gabriela Firea a anunțat că îl va da în judecată pe fostul ministru al sănătății, Vlad Voiculescu. Ea îl acuză pe Voiculescu de promovarea unor informații false și consideră că își face campanie electorală pe baza sănătății românilor.

Edilul condamnă postarea de pe Facebook a lui Voiculescu, despre cazul fetiței de opt ani cu fibroză chistică. Fostul ministru al sănătății spunea că medicii nu mai pot face nimic pentru pacient și că s-a ajuns aici pentru că fetița „s-a născut și locuiește în locul greșit”.

„Toată gașca de domni de la Agenția Națională de Transplant ar trebui să intre în pământ de rușine”, a declarat acesta. El blamează faptul că părinții care au copii bolnavi sunt nevoiți să plece din țară pentru că nu găsesc tratament.

Firea a reacționat la acuzații și a spus că dezminte afirmațiile lui Voiculescu. „Ca să se realizeze o operație de transplant, trebuie să fie îndeplinite anumite condiții – în primul rând să existe organul donat”, a declarat primarul.

Ea mai spune că nu îi poate ura succes pentru că își face campanie electorală cu sănătatea românilor și se joacă, practic, cu informații neadevărate, care din nefericire sunt preluate. Firea i-a reamintit lui Voiculescu că îl așteaptă în instanță pentru că nu se poate juca la nesfârșit de dragul unei cariere politice.

În plus, Voiculescu a acuzat-o pe Firea că a coordonat atacul împotriva AKH Viena în 2016, în urma căruia AKH Viena a mai refuzat să mai primească pacienți români. „Refuzul de a mai primi fără nicio limitare pacienți români i-a costat pe zeci de români viața. Gabriela Firea va trebui să plătească pentru ce a făcut”, spunea Vlad Voiculescu.

În 2016, spitalul „Sfânta Maria” a fost acreditat pentru transplant pulmonar. În acel moment, existau șase pacienți români pe lista de așteptare de la AKH Viena, însă clinica a refuzat să-i opereze. Vlad Voiculescu, care era atunci ministrul sănătății, a declarat că existau suspiciuni că spitalul a fost acreditat pentru transplant sub presiunile politice.

Citește și: