Filmele bune pe care vei vrea să le vezi o singură dată

Filmele bune pe care vei vrea să le vezi o singură dată

Unele filme sunt bune și vrei să le vezi de două ori, iar altele sunt bune, dar nu le poți privi mai mult de o singură dată fără să îți simți psihicul violat.

Filmele de mai jos conțin scene fie atât de triste încât nici cei mai puternici oameni nu le-ar putea vedea de două ori, fie atât de violente încât ți-au rămas ireparabil imprimate în minte. În același timp, sunt filme foarte bune, pe care e păcat să le ratezi.

Filme bune: Requiem for a Dream

filme pe care sa nu le vezi de doua ori

Despre ce este vorba: Filmul urmărește viețile a patru oameni și a felului în care drogurile le schimbă ireparabil viețile. Sara este o văduvă care vrea să slăbească și începe să ia niște pastile care ajung rapid să îi sfărâme psihicul și să se transforme într-o adicție. Fiul ei, Harry, este un drogat care visează să devină dealer de droguri cu prietenul său, Tyrone. Iubita lui Harry, Marion, ajunge să se piardă în această lume a drogurilor, iar visurile sale de a deveni designer de modă se rătăcesc pe drum.

De ce nu vei vrea să îl vezi de două ori: Filmul acesta te stoarce emoțional într-un mod de neimaginat. Scenele greu de privit, încărcătura psihologică a personajelor și înțelegerea faptului că filmul este o realitate pentru multe persoane dependente de droguri – toate se îmbină periculos și te vor convinge să nu mai revezi filmul acesta vreodată.

Filme bune inspirate din fapte reale: Schindler’s List

filme pe care sa nu le vezi de doua ori

Despre ce este vorba: Povestea omului de afaceri german Oskar Schindler, care a salvat în jur de 1.100 de evrei în timpul Holocaustului, este – înainte de toate – cât se poate de reală. Schindler și-a transformat fabrica într-un mare refugiu pentru evreii care, în alte condiții, ar fi murit în lagărele de exterminare.

De ce nu vei vrea să îl vezi de două ori: Deși filmul este dovada că bunătatea umană poate înflori și în cele mai întunecate condiții, este genul de lucru pe care nu îl poți vedea de două ori. Realismul dureros al evenimentelor te învăluie și este suficient pentru a nu te simți în stare să te uiți de mai multe ori la acest film.

Filme despre viața lui Iisus Hristos:  The Pasion of the Christ

filme pe care sa nu le vezi de doua ori

Despre ce este vorba: Filmul dezvăluie ultimele 12 ore din viața lui Iisus Hristos, înainte să fie agățat pe cruce și ucis. De la întâlnirea lui Iisus cu Diavolul din Grădina Ghetsimani la trădarea lui Iuda și la condamnarea la moarte, evenimentele sunt redate detaliat.

De ce nu vei vrea să îl vezi de două ori: Poate crezi în Dumnezeu, poate nu, dar filmul are o încărcătură emoțională uriașă indiferent de religia pe care o ai (sau pe care nu o ai). Îți arată cruzimea oamenilor, dar și patimile îndurate de Iisus Hristos până în momentul morții. Mai mult ca orice, va fi suficient să vezi acest film o singură dată.

Filme despre fapte din al Al Doilea Război Mondial: Salò (120 Days of Sodom)

filme pe care sa nu le vezi de doua ori

Despre ce este vorba: Evenimentele filmului au loc în Italia din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Patru membri ai guvernului, ajutați de soldații naziști, răpesc un grup de nouă adolescenți. Aceștia din urmă sunt ținuți captivi vreme de 120 de zile și sunt expuși celor mai cumplite metode de tortură și degradare sexuală.

De ce nu vei vrea să îl vezi de două ori: Filmul este plin de perversiuni sexuale greu de imaginat, dar și de scene de o violență cumplită. Aceste lucruri, amestecate cu degradarea unor adolescenți nevinovați din partea unor lideri de stat, te vor traumatiza și te vor face să nu vrei să revii la acest film.

The Elephant Man

filme pe care sa nu le vezi de doua ori 05

 

Despre ce este vorba: Filmul este bazat pe o povestea reală. Îl urmărește pe John Merrick, un bărbat inteligent și prietenos, care este însă urât de oamenii din jur, din cauza diformității sale faciale, care îi oferă aspectul unui elefant. Când un doctor chirurg îl descoperă, John este salvat de la a fi un biet ciudat la circ și este tratat într-un final ca o ființă umană.

De ce nu vei vrea să îl vezi de două ori: Povestea lui Merrick este atât de tristă, încât nu te vei simți în stare să o vezi de două ori. Dacă ești un om cu mai puțină empatie, vei fi surprins să descoperi această emoție, care te va cuprinde dureros pe tot parcursul filmului și nu îți va da drumul.

Filmele bune pe care să nu le ratezi: The Green Mile

filme pe care sa nu le vezi de doua ori

Despre ce este vorba: Acest film urmărește evenimentele de la penitenciarul Death Row, un loc unde criminalii sunt trimiși să moară pe scaunul electric. Când la Death Row apare John Coffey, un bărbat uriaș, în aparență amenințător, dar blând precum un șoarece, gardienii realizează două lucruri – acesta ar putea avea un dar misterios și ar putea fi complet nevinovat.

De ce nu vei vrea să îl vezi de două ori: Deși este unul din cele mai bune filme realizate vreodată, „The Green Mile” îți va rupe inima în mii de bucățele. Tratează mortea dintr-o perspectivă brutală – și uneori atât de violentă și emoțională, încât vei vrea să te uiți în altă parte. Mai mult ca sigur, nu îți va trebui să îl vezi mai mult de o dată.

Citește și:
Etichete: