Dragnea are o explicație, după ”chermeza” cu ”statul paralel”

Dragnea are o explicație, după ”chermeza” cu ”statul paralel”

O poză publicată de Ponta cu Dragnea alături de Maior și Kovesi în fundal a făcut valuri pe internet. În mod previzibil, declarațiile liderului PSD pe marginea subiectului nu au întârziat să apară.

Duminică seară, în timp ce Liviu Dragnea îl desființa pe Maior la Antena 3, Victor Ponta a făcut o postare pe Facebook. A fost vorba de o poză în care președintele PSD era cât se poate de entuziasmat alături de ambasadorul României în SUA, George Maior. La momentul în care a fost imortalizată fotografia, Maior era director SRI.

În contextul în care întregul discurs politic al lui Dragnea gravitează în jurul unor concepte precum ”statul paralel”, imaginea respectivă i-a pătat un pic imaginea. Nu de alta, dar Kovesi și Maior reprezintă chintesența statutului paralel și, din poza de mai jos, liderul PSD nu pare să fie dușman cu nimeni.

În încercarea de a justifica sau, mai degrabă, de a ataca autenticitatea  pozei, Dragnea a fost din nou prezent la Antena 3. „Habar n-am dacă fotografia de aseară este reală sau nu, securiştii sunt în stare de orice, să photoshopeze. Eu nu am ascuns niciodată faptul că m-am întâlnit cu Maior, că m-am întâlnit cu Coldea. Din ce îmi aduc aminte cred că atunci era vorba de un eveniment, ziua SRI, la acest eveniment erau cred că peste 100 de oameni, membrii Guvernului, eu atunci eram vicepremier, conducerile de la Parchete, conducerea de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, lideri de partide din Opoziţie, parlametari din Comisia SRI, deci acolo eram 100 şi ceva de persoane, primeam invitaţie şi mergeam. (…)

Nu aveam de unde să ştiu eu atunci că şi Maior şi Kovesi, care apare acolo în fundal, stăteau cu fundul pe nişte protocoale ilegale şi neconstituţionale. Astea sunt metode securiste. De ce nu scot toate pozele? Eu chiar îi zic lui Ponta – de fapt lui Maior, că Maior i le dă, nu ştiu cum a luat Maior pozele de la SRI, SRI i le-a dat lui Maior, Maior i le-a dat lui Ponta – să scoată toate pozele, că eu ştiu că la toate aceste evenimente care erau semipublice, că nu erau evenimente ascunse, era un fotograf de la SRI care făcea poze într-una, tuturor. Poate apar într-o poză cu doamna Livia Stanciu, care ulterior m-a şi condamnat”, spus Dragnea luni la Antena 3.

Pentru că și-a dat seama că respectiva imagine face parte dintr-un atac mai amplu la adresa sa, Dragnea le-a adresat o invitație lui Ponta și Maios. „Nu văd de ce nu le dau pe toate. Ar fi bine. Eu am primit astfel de ameninţări prin mesageri de vreo trei luni de zile şi am tot transmis: daţi pozele, că eu nu îmi aduc aminte să am poze indecente, nici eu cu Maior, nici cu Coldea, nici cu Kovesi, eu acolo am avut discuţii, vorbeam şi cu Elena Udrea. La aceste întâlniri eu nu obişnuiesc să merg cu bâta la mine şi să dau cu bâta în cap, sau să îi înjur sau să îi scuip pe cei care mă înjurau sau cu care nu eram de acord”, a afirmat Dragnea, preluat de AGERPRES.

Citește și:
Etichete: