Fifty Shades și BlackBerry: povestea de „iubire” între cele două

Fifty Shades și BlackBerry: povestea de

Dacă știi că urmează Valentine’s Day, știi că apare în cinema „Fifty Shades Freed”. Sau e invers? Nici n-ar conta pentru că, nici separat, nici luate împreună, cele două nu prea au sens. În orice caz, cărțile care stau la baza filmelor de succes au fost scrise pe telefon. Pe BlackBerry, mai exact.

„Fifty Shades Freed” rulează în cinema. Anul acesta, cel de-al treilea film al seriei a debutat cu câteva zile înainte de Valentine’s Day, pe 9 februarie. Asta ca să le lase puțin timp îndrăgostiților să bage la cap acțiunile din film și să se pregătească temeinic pentru marea zi. Sau poate că, de data aceasta, îndrăgostiții sunt îndemnați să nu mai fie superficiali și să se bucure, pe bune, unul de altul. Să nu stea chitiți cu ochii pe ecrane, doar doar învață ceva din acțiunile, pozițiile sau replicile din relația „picantă” a lui Christian Grey și Anastasia Steele.

Acum, pe bune, dacă există sau nu o „sărbătoare” mai superficială ca Valentine’s Day, nu știu. Dar dacă crezi „Fifty Shades Freed” întrece orice așteptare pe care ai avea-o de la ziua în care trebuie să-ți celebrezi iubirea, ceva nu e în regulă.

În orice caz, la baza filmelor, care îi au ca protagoniști pe Dakota Johnson și Jamie Dornan, există niște cărți. Apropo, filmele nu se ridică la nivelul cărților, dimpotrivă, le face să pară niște cărți scrise după ce James a fumat și și-a luat niște filme dubioase. Interesant despre aceste cărți este că notițele nu au fost scrise pe un iMac, ci pe un telefon. Mai exact, pe un BlackBerry.

În aprilie 2012, E. L. James, autoarea trilogiei erotice, a dezvăluit că a scris cea mai mare parte a romanului pe telefonul său. „Obișnuiam să scriu mare parte din lucruri pe BlackBerry-ul meu”, spunea autoare. Mai apoi, James mergea la laptop și își trecea notițele.

[readmore]

Nici nu mai contează unde a scris și ce a scris James pentru că de la lansarea „Fifty Shades of Grey” în 2011, au fost vândute pese 100 de milioane de exemplare. În plus, a fost publicată în 52 de limbi.

Cât despre „Fifty Shades Freed” lucrurile sunt simple. Deși nu cred că ești surprins, pelicula „Fifty Shades Freed” s-a clasat pe locul întâi în box office-ul american în acest sfârșit de săptămână: 38,8 milioane de dolari. Asta deși cronicile n-au fost favorabile.

Rămâne de văzut cum va prinde și la români, dar n-ar trebui să ai emoții.

Citește și: