PLAYFILM Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, un spectacol superficial

PLAYFILM Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, un spectacol superficial

Din punctul de vedere al efectelor speciale, seria Fantastic Beasts este mult mai bună decât seria Harry Potter, însă îi lipsește elementul care a făcut ca opera Harry Potter sa fie îndrăgită de atât de multă lume: o poveste cu adevărat fermecătoare și cu personaje vii.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, mai ales văzut la IMAX, este un adevărat spectacol vizual și încă din primele minute ochii îți vor fi furați de ceea ce se întâmplă pe ecran : efecte speciale, magii și animale fantastice. O lume supranaturală prinde contur în fața ta imediat, iar asta este extraordinar pentru un film cu magicieni. De asemenea, în acest film avem mai puține bestii fantastice și mai multe dueluri și vrăji, ceea ce este o îmbunătățire față de primul film din serie.

Totuși, fascinația pentru magie și animalele fantastice se cam pierde pe final din cauza faptului că filmul vrea intenționat să rămână misterios și nu-ți oferă îndeajuns de multe informații cât să-ți pese de ceea ce se întâmplă pe ecran.

Un spectacol de magie, dar unul gol de conținut

Povestea e cam asa, stai liniștit ca nu dau spoilers, Gellert Grindelwald (Johnny Depp) scapă din închisoare și băieții de la ministerul magiei vor să-l captureze din nou. Dumbledore (interpretat aici de Jude Law) vrea să-l prindă și el, iar pentru asta îl convinge pe Newt Scamander (Eddie Redmayne) să plece în această aventură. Mai apoi afli ca Gellert Grindelwald îl vrea pe un anumit personaj, despre care nu știm foarte mult decât că vrea să afle cine-i sunt părinții. Atât Newt cât și Gellert vor să ajungă primul la el. Gellert Grindelwald este la fel ca Magneto și crede în superioritatea celor cu super-puteri și că aceștia trebuie să domine lumea, nu oamenii simpli.

Filmul se termina în coadă de peste și o sa vedem concluzia povestii în următoarea parte. Așadar, dacă scoatem din ecuație partea cu animalele fantastice și magie, ne rămâne un schelet de poveste extrem de slab și care nu-ți stârnește curiozitatea să vezi ce se va întâmpla mai departe..

Eu nu sunt fan Harry Potter și nu am citit cărțile, iar unele referințe mi au trecut pe la ureche, dar nu cred că un film ar trebui să fie bun doar dacă știi fiecare detaliu din acel univers. Astfel de referințe și de amănunte ar trebui să vină ca un bonus pentru spectator, nu ca o cerință de acces în lumea filmului.

Eddie Redmayne joacă bine rolul tipului împiedicat, cam timid și care vrea să facă bine. Este o evoluție și că acest personaj, Scamander, începe să prindă contur și nu este doar schițat, cum a fost în prima parte.

Jude Law se potrivește de minune în rolul celebrului Dumbledore si este îndeajuns de carismatic încât să poarte un asemenea rol. De asemenea, Johnny Depp este destul de capabil în acest rol și are câteva scene când ne arata că poate fi înfricoșător. Restul actorilor joacă îndeajuns de bine, însă niciunul nu o să-ți atraga atenția într-un mod pozitiv sau negativ.

Îți recomand filmul dacă ești fan Harry Potter sau dacă vrei să vezi un film cu multe efecte speciale, bine realizate. Altfel, nu da banii pe bilet sau așteaptă până apare continuarea, și măcar atunci ai parte de o poveste completă.

Citește și: