IMAX ajunge în confortul căminului: ce înseamnă cinematograf la tine acasă

IMAX ajunge în confortul căminului: ce înseamnă cinematograf la tine acasă

Dacă toată viața ta ai idealizat experiența vizionării unui film la IMAX și ai considerat-o de referință pentru a te bucura cum se cuvine de un lung metraj, te vei bucura să afli că acest lucru va fi posibil în curând.

Creatorii IMAX câștigă sume de bani astronomice din rețeaua de câteva mii de cinematografe cu specificațiile și performanța definite de inventatorii standardului. Banii care intră în visteria respectivei companii vor exploda în următorii ani, dacă vom începe să vedem instalații audio/video certificate IMAX în confortul căminului.

Cei de la IMAX au anunțat în această săptămână un nou program de certificare intitulat IMAX Enhanced. Acesta este dedicat experințelor vizuale pe care le poți trăi în confortul căminului prin vizionarea unui film la rezoluție nativă 4K Ultra HD. Bazele acestui concept au fost puse în urma semnării unui parteneriat cu DTS și se reflectă într-un set de specificații restrictive și cât se poate de bine definite.

Dacă lucrurile vor funcționa cum trebuie, un ansamblu audio/video certificat IMAX Enhanced ar trebui să se reflecte într-o experiență excepțională comparativ cu modul tradițional de a viziona filme acasă, fie ele și 4K.

IMAX nu se va ocupa de producția efectivă de echipamente pentru acasă. În schimb, își va pune amprenta pe sisteme produse de companii precum Sony Electronics pentru certificarea unui standard de calitate foarte ridicat.  Sony Pictures și Paramount Pictures împreună cu Sound United și-au manifestat deja entuziasmul pe marginea acestui subiect.

Pentru ca un sistem home theater să poarte sigla IMAX Enhanced, trebuie să respecte specificații meticuloase atât pe partea abilităților de redare audio, cât și a modului în care îți afișează un conținut video 4K Ultra HD. Fiecare sistem din această familie de aparate va trebui să aibă un buton marcat IMAX Mode prin care se vor optimiza mai multe particularități al experienței de divertisment pe care urmează să o trăiești. Programul se va lansa în această toamnă, dar pe lângă echipamente, IMAX va colabora cu marile studiouri de la Hollywood pentru digitizarea, optimizarea și remasterizarea unui număr cât mai mare de filme pentru viitorul format.