09 mai 2018 | 11:10

Schimbări majore la Facebook după scandalul exploatării datelor tale

ACTUALITATE
Schimbări majore la Facebook după scandalul exploatării datelor tale

Facebook va avea cele mai mari schimbări de personal din întreaga istorie, Mark Zuckerberg a luat măsuri drastice în special cu structurarea diviziei care se ocupă cu înregistrarea datelor.

Mark Zuckerberg a pus mai multă responsabilitate pe umerii directorului de produs și a creat o divizie pentru blockchain, tehnologia din spatele Bitcoin.

Se pare că CEO-ul Facebook nu este deloc mulțumit de felul în care au decurs lucrurile pentru companie și pare să dea vina pe angajații care au avut principala răspundere în anumite departamente.

Facebook: schimbări la vârf

Vorbim de niște mutări în cadrul personalului de vârf. Zuckerberg pare că vrea o consolidare a puterii în interiorul companiei, dar nu a recurs la angajarea cuiva din afară. S-a rezumat, deocamdată, la oferirea unor funcții altor persoane din interiorul companiei.

Măsura s-a aplicat doar în anumite cazuri. De exemplu, rolurile lui Zuckerberg și lui Sheryl Sandberg au rămas neschimbate. Chris Cox, directorul de produs, este de acum însărcinat cu supervizarea Instagram, Messenger și WhatsApp.

Nu e de mirare în ceea ce privește WhatsApp. După demisia cofondatorilor, a apărut un vid de putere. Iar acesta e unul dintre produsele puternice ale companiei.

Alți doi oameni din vârful staff-ului Facebook, Mike Schroepfer, responsabilul departamentului de tehnologie, și Javier Olivan, vice-președintele departamentului pentru dezvoltare, au primit misiunea de a superviza diviziile consolidate și „noile platforme și infrastructura”. Facebook a confirmat noile mutări din cadrul conducerii, dar a refuzat declararea vreunui comentariu pa marginea acestui subiect. Nu putem decât să presupunem ce înseamnă.

Se lasă de înțeles că Facebook vrea să o ia de la început, să se reinventeze, după ce a fost pus la zid în scandalul Cambridge Analytica. Cum toată lumea a acuzat liderii companiei și îi consideră principalii responsabili de încălcarea propriilor termeni și condiții, aparent, e normal să fie făcute modificări la vârf (dar acolo unde contează, nu în totalitate).

Privirile sunt acum îndreptate către WhatsApp, care are un nou șef: Chris Daniels, ce-l înlocuiește pe Jan Koum, unul dintre fondatorii aplicației, care a demisionat luna trecută. Să fie oare o coincidență? Cel de-al doilea fondator, Biran Acton, a plecat și el în septembrie anul trecut.

Messenger și WhatsApp sunt două componente importante ale companiei. Ambele au peste un miliard de utilizatori care folosesc zilnic aplicațiile. Miza este mare, în consecință.