Facebook schimbă Messenger, pentru că e deja prea plin de lucruri inutile

Facebook schimbă Messenger, pentru că e deja prea plin de lucruri inutile

Facebook a vrut să transforme Messenger într-o platformă de sine stătătoare cu tot felul de opțiuni. Așa că a transformat aplicația într-un mix ciudat de opțiuni. În 2018, schimbă totul și îl face mai simplu.

Facebook Messenger are jocuri, boți pentru diverse opțiuni de chat, reclame și chiar Stories. Ba chiar îți permite și conversații private, criptate. Cu toate astea, e prea mult. Facebook crede că e prea mult, așa că anul acesta pregătește o actualizare și în ultimele luni a lucrat la ea.

La conferința F8 organizată anual de companie pentru dezvoltatori a prezentat și câteva detalii cu ce se va întâmpla cu Messenger. „Când vorbești cu cineva printr-o aplicație de mesagerie, vrei o experiență simplă și rapidă. Astfel, ne vom concentra pe un redesign complet al Messenger cu aceste idei în minte”, a declarat Mark Zuckerberg, fondator Facebook.

Facebook-Messenger-redesign
Câteva noutăți care vor veni în Messenger.

Niciun reprezentant al companiei n-a oferit o dată precisă de lansare, ci doar că vine „în curând”. Din primele imagini oferite, poți observa un mod pentru noapte (care schimbă interfața într-una neagră). Apoi, în ecranul principal, ai trei butoane. Butoanele pentru cameră și video sunt în partea de sus, unde e și cel pentru un mesaj nou.

Facebook-Messenger-dark-mode
Un mod întunecat pentru nopțile lungi în care discuți nimicuri pe Facebook.

E schimbată și interfața în care scrii mesajul. Ai comenzi rapide pentru cameră și emoji, iar restul sunt ascunse într-un buton separat.

Facebook-Messenger-simplificat
Ecranul principal din noul Facebook Messenger.

Decizia Facebook de-a schimba Messenger fie vine pe fondul amenințării Google, cu aplicația Chat, fie pentru că a observat că oamenii migrează către Messenger Lite (disponibilă pe Android). Cea din urmă e mai simplă și mai eficientă în sensul că-ți oferă tot ce ai nevoie pentru a vorbi. Și atât.

[readmore]

La aceeași conferință, Facebook a anunțat și opțiune de matrimoniale. Astfel, copiază Tinder și se asigură că te poți cupla rapid cu oameni care nu sunt în lista ta, dar care ar fi interesați de tine. Nu, încă nu e o dată de lansare nici pentru această opțiune.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: The Verge