Explicațiile Facebook sunt cât o carte și nu le vei citi niciodată

Explicațiile Facebook sunt cât o carte și nu le vei citi niciodată

Facebook a publicat întrebrile și răspunsurile din audierea în fața Congresului american, dar documentul e la fel de mare ca un roman de la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Facebook a dat încă o dată dovadă de snobism, cu toate că intenția a fost cu totul alta. Ca să pară transparenți, deschiși către clienți și că nu ascund niciun secret, reprezentanții Facebook au cerut redactarea tuturor întrebărilor și răspunsurilor din cadrul audierii în fața Congresului american, în legătură cu scandalul Cambridge Analytica.

Audierea a fost mai complexă decât a părut la televizor su pe internet. Mark Zuckerberg a trebuit să răspundă la multe întrebări, dar n-a oferit explicații decât unei părți dintre ele, motiv pentru care a primit o serie de critici din partea utilizatorilor, care l-au urmărit constant pe Zuck.

Audierea a avut loc în luna aprilie, deci, îți dai seama cât a durat să fie redactate 454 de pagini de întrebări și răspunsuri. Da, ai citit bine, nu e un document judiciar, e ca un roman de mari proporții, aproape ca Război și pace sau alte romane asemănătoare.

Zuckerberg a fost criticat pentru că nu a răspuns tocmai întrebărilor incomode care îl puneau în fața unor explicații controversate. Nu-ți cerem să citești atâtea pagini pentru că oricum scopul Facebook nu a fost ca acest document să fie citit. Nimeni nu vrea să ia la puricat aproape 500 de pagini plictisitoare. Te iau amețeala și somnul numai când vezi cât e de mare documentul.

Cele 454 de pagini sunt disponibile pe Scribd și, cu siguranță nu te interesează acest document. Ceea ce vreau să subliniez e că Facebook dovedește încă o dată că nu dă doi bani pe impresiile clienților săi, dar, ca să nu mai existe vreo acuzație cu suport legal, reprezentanții companiei au decis să le publice, să fie acolo.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: TechCrunch