Omul pe care Facebook l-a făcut miliardar îți cere să renunți la Facebook

Omul pe care Facebook l-a făcut miliardar îți cere să renunți la Facebook

Facebook se regăsește în cea mai proastă perioadă din timpul existenței sale. Câștigă tot mai mult teren ideea de a-ți șterge contul. Între timp, și unul dintre miliardarii creați de companie vrea să faci asta.

Facebook e în mijlocul scandalului Cambridge Analytica. Această companie i-a folosit utilizatorii, dar mai ales datele acestora, pentru a influența alegeri din Marea Britanie și Statele Unite ale Americii. Valoarea pe bursă a scăzut cu miliarde de dolari într-o singură zi, iar oamenii se gândesc tot mai mult să renunțe la tot ce reprezintă platforma socială.

În 2014, Facebook a cumpărat WhatsApp și unul dintre marii câștigători a fost Brian Acton, cofondator. El a făcut o mică avere – acum valorează circa 6,5 miliarde de dolari – și s-a întors la gânduri mai nobile: să renunți la Facebook. „E timpul. #deletefacebook”, a scris acesta pe Twitter.

Acton nu mai este atât de legat de WhatsApp cum era înainte de achiziție și nu e clar dacă, în cazul în care o astfel de problemă ar ajunge să afecteze și WhatsApp, își mai menține „rebeliunea”. Totuși, el deja a investit 50 de milioane de dolari în Signal, aplicație de mesagerie care mizează foarte mult pe criptare.

Altfel, deja sunt foarte multe voci în online care anunță că ar trebui să renunți la Facebook. Dacă vrei așa ceva, poți urma și acest ghid simplu ca să mai reduci dependența de rețea.

Cât despre Facebook per total, poți vedea un istoric detaliat al fiecărui lucru pe care l-ai făcut pe rețea. Nu contează dacă este vorba de like-uri, postări proprii sau partăjări ale postărilor unor prieteni. Acest mecanism este surprinzător de util și, cu toate că s-ar putea să te sperie un pic la început, te va ajuta să îți formezi o imagine de ansamblu a dependenței tale de Facebook. Totodată, poți descărca și toate fotografiile încărcate vreodată pe rețeaua socială.

Sursa: The Verge