Facebook Messenger Kids a ajuns pe Android

Facebook Messenger Kids a ajuns pe Android

Facebook Messenger Kids s-a lansat la începutul lunii decembrie pentru iOS. Aceeași experiență este disponibilă începând de astăzi pentru posesorii de terminale cu Android.

Ca să îți faci un cont de Facebook, în mod oficial, trebuie să ai minim 13 ani. Deși compania americană nu a renunțat la respectiva restricție și nu o va face niciodată, a lansat Facebook Messenger Kids, pentru copii semnificativ mai mici decât atât. Un părinte instalează aplicația respectivă pe mobilul copilului, se autentifică folosind propriul cont și, la pasul următor, crează un cont separat pentru fiul sau fiica sa.

Pentru că vorbim de o aplicație pentru copii, aceasta este un pic mai colorată și nu include nici un fel de reclame. În plus, activitatea copilului in-app, persoanele cu care interacționează și dialogurile pot fi monitorizate de un părinte. Nici un contact nu poate fi adăugat în Facebook Messenger Kids fără acordul persoanei care a creat contul respectiv.

În teorie, aplicația este menită pentru persoanele între șase și 12 ani, pentru a facilita dialogul în format digital într-o manieră securizată, în siguranță. Pe de altă parte însă, aplicația a fost foarte criticată deoarece alimentează un coportament anit-social în micuți de la vârste foarte fragede. Practic, începând să petreci foarte mult timp în Messenger de la șase ani, este puțin probabil să te poți vindeca în momentul în care dezvolți un grăunte de discernământ, la vârsta adolescenței.

Consecințele pe termen lung sunt însă irelevante, în contextul în care Facebook a descoperit o cale aparent legală pentru a-și mări baza de utilizatori cu copii între 6 și 12 ani. Folosind noua aplicație Facebook Messenger Kids, utilizatorii pot transmite mesaje în format text prietenilor, pot insera GIF-uri în conversație și stickere sau pot desena. Nu lipsește funcția de videochat.

Facebook nu obligă părinții să folosească numele reale ale copiilor pentru realizarea de conturi în Facebook Messenger Kids. În teorie, aplicația a fost dezvoltată împreună cu părinți și experți în dezvoltare emoțională.

Citește și: