Facebook lansează o aplicație specială de Messenger

Facebook lansează o aplicație specială de Messenger

Facebook Messenger a depășit de ceva timp 1,3 miliarde de utilizatori, dar oficialii companiei americane vor să aducă și copiii în horă cu Messenger for Kids.

Cu numărul foarte mare de aplicații de chat disponibile pe piață, este din ce în ce mai greu să îți supraveghezi copii aflați la unele dintre cele mai vulnerabile vârste. În timp ce mulți dintre noi se rezumă la Messenger, Instagram, WhatsApp sau Viber, ai fi șocat să afli câte aplicații de chat sunt pe smartphone-ul tânărului tău adolescent. Dacă ai însă copii mai mici, stresul este și mai mare.

Din acest motiv, Facebook a lansat o nouă aplicație intitulată Messenger for Kids. Aceasta funcționează într-o manieră destul de similară cu versiunea standard a programului, cu câteva excepții importante. În primul rând, fiecare persoană din lista de contacte a fiului sau fiicei tale trebuie aprobată de tine, înainte de inițierea unui dialog. În altă ordine de idei însă, copii se vor simți ca acasă în noua aplicație.

,,Messenger for Kids este încărcat de funcții pentru ca cei mici să interacționeze cu alți oameni pe care îi iubesc. Imediat după ce contul lor a fost definit de un adult, copiii pot iniția sesiuni de video-chat unu la unu sau dialoguri video în grup cu persoanele aprobate de către părinți. Ecranul principal al aplicației include într-un singur loc persoanele cu care au voie să comunice și un sistem prin care află dacă respectivele persoane sunt online.” Conform descrierii oficiale, mecanismul de funcționare al programului este unul cât se poate de simplu și de prietenos. În plus, te ajută să previi interacțiunile micuțului cu indivizi necunoscuți de pe internet.

Nu vor lipsi din aplicație o serie stufoasă de filtre, emoticoane supradimensionate, efecte de sunet și opțiunea de video chat. Cei care sunt curioși de beneficiile noului progrămel pot descărca versiunea beta a software-ului din Apple AppStore. Momentan, este disponibil doar pe iOS. În aplicație, părinții se autentifică cu propriul cont, urmând ca la pasul următor să definească detaliile de contact pentru copil. Este important de reținut că Messenger for Kids nu facilitează crearea de conturi de Facebook pentru copii minori. Este vorba doar de un mecanism de chat.

Citește și: