14 dec. 2017 | 17:12

Noile statistici Facebook îți arată cât ești de dependent

ACTUALITATE
Noile statistici Facebook îți arată cât ești de dependent

Nu ai nevoie de un studiu ca să-ți confirme că petreci abuziv de mult timp pe Facebook, dar oficialii companiei americane ți le oferă oricum la intervale regulate.

În urmă cu câția ani, cei de la Facebook au luat o decizie care a generat foarte multă frustrare printre internauți. Din acel moment, ai ajuns să fii obligat să-ți instalezi o aplicație terță pentru a purta conversații cu prietenii tăi de pe cea mai mare rețea socială. Între timp, s-a dovedit că o aplicație standalone nu este cea mai mare problemă cu care te poți confrunta, iar ideea celor de la Facebook a ajuns să se reflecte într-un număr surprinzător de mare de utilizatori pe termen lung.

Conform celor mai recente statistici, nu mai puțin de 1,3 miliarde de persoane folosesc Facebook Messenger în mod regulat. Aplicația a beneficiat de o serie stufoasă de actualizări în ultima perioadă pentru a-și menține creșterea popularității, iar în ultima perioadă a pus accent pe îmbunătățiri ale experienței de video chat.

facebook-messenger-video-call

Pentru a atrage atenția asupra faptului că Messenger tinde să fie cel mai relevant client de video conferință de pe mapamond, compania americană a publicat statisticile de mai jos. Din câte se pare, nu mai puțin de 17 miliarde de sesiuni de video chat s-au desfășurat prin intermediul Messenger în 2016. Respectiva cifră este cu atât mai impresionantă în contextul în care ai în vedere evoluția de la an la an. Conform oficialilor Facebook, creștere a fost de 100% în decursul a 12 luni.

În principiu, nu este nici o surpriză faptul că serviciul cross-platform are un număr surprinzător de mare de fani, dar nu cred că se aștepta cineva să afle că aproximativ 1,7 miliarde de emoticoane sunt partajate zilnic, pentru un total de 500 de miliarde în 2017. În fiecare zi din an, au loc șapte miliarde de conversații individuale prin intermediul Messenger și peste 260 de milioane de discuții noi au fost începute zilnic.

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele