Tot ce reprezintă Facebook ar fi absurd în realitate

Tot ce reprezintă Facebook ar fi absurd în realitate

Facebook a devenit cea mai mare rețea socială din lume și, în același timp, o povară. Are atât de multe reguli absurde, încât a trebuit să scot câteva ca să-ți arăt cum ar fi viața dacă ce face Facebook ar fi real.

La cât de mare a ajuns Facebook, e și în punctul în care n-ai cum să simți altceva decât ură sau iubire față de ceea ce reprezintă. Aproape anual apare câte o alternativă, cum e Vero acum, și aproape lunar apare câte o problemă și câte o dezvăluire despre cum Mark Zuckeberg se mai joacă puțin cu viața ta.

Până și George Soros a zis că e nasol cu ce se întâmplă online cu giganți ca Google sau Facebook. „Astfel de companii susțin că sunt doar platforme de distribuție a informației. Realitatea e că poziția lor aproape de monopol ca distribuitori le transformă în entități de interes public și ar trebui să fie subiectul unor reglementări mai strice, care să protejeze concurența, inovația și accesul deschis și corect”, a spus acesta într-un editorial publicat anul ăsta. Bine, la câte miliarde are, își permite să aibă opinii și cineva de la vârful companiilor să-l ia în seamă.

Nouă, ăstora mai mici, ne rămâne doar să ne enervăm și să nu înțelegem de ce și de unde vin diverse momente de zucc. Apoi, când e totul bine, e fuga după reach. Ai suficienți fani? Poți să faci bani cu ei pe Facebook? Poate da, poate unii – unii o fac deja.

[readmore]

Ca să nu mai zic că Facebook se descurcă excelent să te spioneze oriunde, oricum. Susține, desigur, că folosește aceste informații ca să-ți oferi reclame și conținut pe placul tău, dar și din motive de securitate. Dacă ai cont poți să descarci o copie a documentului respectiv, care conține înregistrări detaliate cu activitățile pe care ei le-au făcut în timp ce tu erai logat.

Mă rog, cu toate astea în minte, iată niște caricaturi despre cum ar fi viața ta, dacă tot ce face Facebook ar fi real și ar trebui să te supui.

Libertatea de exprimare e în regulă, cât timp nu te exprimi prea mult.
Orice ban e ca atunci când erai pedepsit să nu ieși afară.
Să ai followeri e mult mai greu în realitate.
Aproape ca un securist care te trece la dosar.
Ca atunci când cineva îți zice „la mulți ani” la o lună distanță…
Sonia Bloțiu
Articol scris de
Sonia Bloțiu
Etichete:
Comentarii
Sonia Bloțiu
16:06 / 12.03.2018