Facebook are până și filmele pe care nu le-ai postat niciodată online

Facebook are până și filmele pe care nu le-ai postat niciodată online

E din ce în ce mai dificil să fii amator de Facebook în 2018. Fiecare dezvăluire ajunsă online în ultimele săptămâni nu face decât să strice și mai mult imaginea cele mai mari rețele de socializare.

Facebook trece printr-o perioadă foarte dificilă, din cauza scandalurilor care au pătat iremediabil imaginea platformei create de Mark Zuckerberg. Cea mai recentă problemă a fost identificată de mai multe persoane care și-au descărcat arhiva cu toate informațiile pe care le-au pus vreodată pe Facebook.

În contextul în care din ce în ce mai multe persoane iau parte la mișcarea #DeleteFacebook, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că cei mai mulți optează să-și facă un backup al datelor înainte să-ți șteargă contului.

În arhiva respectivă însă, un redactor al publicației Select/All a găsit niște clipuri mai vechi pe care nu le-a publicat niciodată pe Facebook. Clipurile care nu ar fi trebui să fie online erau tentative pentru un alt clip care fusese postat în urmă cu ceva timp. Întâmplarea face că încerca să interpreteze o piesă la flaut. Clipurile care nu ar fi trebuit să existe incorporau niște greșeli de interpretare și din acest motiv nu au fost postate.

La scurt timp după primul raport pe marginea subiectului, situația a fost reconfirmată de câteva persoane. De obicei, a fost vorba de clipuri foarte vechi, din perioada 2008 – 2010 care au fost imortalizate pe un laptop sau desktop direct din pagina web a Facebook cu ajutorul webcam-ului de la sistem. Tocmai din cauza vechimii, formatul lor este FLV sau Flash Video, niște fișiere care pot fi redate fără probleme cu VLC Player.

Cei de la Facebook au confirmat că au început o investigație pe marginea subiectului, dar nu este foarte clar cât de răspândită este problema. În același timp, nu este exclus ca astfel de practici îndoielnice să fie în continuare în vigoare la Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: