Câți bani face Facebook în timp ce tu te bucuri că accesul e gratuit

Câți bani face Facebook în timp ce tu te bucuri că accesul e gratuit

Dacă ai crezut pentru un moment că Facebook are de suferit din cauza scandalurilor din ultimele luni, înseamnă că nu ai văzut rezultatele financiare ale americanilor pe primul trimestru din 2018.

În teorie, au mers foarte multe lucruri prost pentru Facebook în ultimul an. În practică, Cambridge Analytica și toate celelate probleme de percepție a publicului cu care s-a confruntat compania fondată de Zuckerberg nu au făcut decât să se reflecte în bani. Până și prezența CEO-ului în fața Congresului American a dus la creșterea valorii acțiunilor, într-un moment în care investitorii ar fi trebuit să-și facă griji.

Oficialii Facebook au publicat rezultatele financiare pe primul trimestru din 2018 și sunt cel puțin șocante. În contextul în care vorbim de o companie exclusiv de servicii online, încasările au crescut cu 49% față de aceeași perioadă a anului trecut. Nu mai puțin de 11,97 miliarde de dolari au intrat în visteria Facebook în primele trei luni ale anului. Nici o companie de tech nu se poate lăuda cu o performanță similară și probabil că nu o va putea face niciodată.

Creșterea înregistrată pe partea de profit net este mai uimitoare. Cu aproximativ 63% mai mulți bani au rămas cei de la Facebook după un trimestru în care ar fi trebuit să intre în pământ de rușine. Niciodată nu au existat mai multe dovezi decât acum că cea mai mare rețea socială vine la pachet cu mai multe deficite, decât beneficii.

Pentru că se pare că efectiv nu ne pasă de securitatea datelor și de timpul pe care îl cedăm acestui viciu al secolului 21, numărul de utilizatori activi ai platformei a crescut cu 13%, un ritm constant deja de câțiva ani. La această oră, 1,45 miliarde de persoane intră în fiecare zi pe Facebook, în timp ce 2,2 miliarde și-au făcut un obicei din a intra pe platforma online în fiecare lună. În final, Facebook continuă să tipărească și nimeni sau nimic nu poate să devalorizeze compania.