Facebook a ajuns locul din care să cumperi identitățile altor oameni

Facebook a ajuns locul din care să cumperi identitățile altor oameni

Facebook e un adevărat rai pentru tot felul de activități dubioase, iar furtul de identitate și vânzarea acestor date este cea mai nouă apariție.

Facebook nu mai e de mult timp locul în care să vorbești cu prietenii și să vezi ce au mai făcut în ultima vreme. Platforma a reușit să dea glas cam tuturor oamenilor dubioși la care te-ai putea gândi, fie că vorbim de teroriști sau de hoți de identitate.

Adrese, date de carduri de credit, date de naștere și CNP-uri au ajuns la liber pe platformă, iar asta nu e ceva ce s-a întâmplat ieri sau alaltăieri. Astfel de informații sunt distribuite pe rețeaua socială de ani buni, însă abia acum au ajuns în centrul atenției. Cercetătorul în securitate Justin Shafer le-a arătat celor de la Motherboard aceste lucruri, pe care le poți găsi și tu, chiar și prin simple căutări pe Google.

facebook furt identitate

Cei de la Motherboard au raportat câteva postări și i-au alertat pe cei de la Facebook cu privire la această problemă, iar unele mesaje au dispărut deja. ”Lucrăm din greu pentru a-ți menține contul în siguranță și pentru a-ți proteja datele personale”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, care adaugă faptul că ”postările care conțin informații precum codurile numerice personale sau datele cardurilor de credit sunt interzise pe Facebook, astfel că ștergem asemenea materiale atunci când suntem notificați cu privire la ele. Lucrăm constant pentru a face asta cât mai bine și încurajăm comunitatea să raporteze orice element care pare că nu-și are locul pe site”.

Pe de altă parte, Matt Mitchell, digital security trainer, este de părere că mesajul oferit de către Facebook e doar o dovadă de lene și de lipsa dorinței de a lua acțiune înainte de notificări.

De asemenea, Facebook n-are de-a face pentru prima dată cu asemenea situații. În 2016, rețeaua socială a permis vânzarea de obiecte ilegale, cum ar fi arme sau droguri, pe Marketplace.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: