Oamenii care renunță la Facebook sunt cu adevărat mai fericiți

Oamenii care renunță la Facebook sunt cu adevărat mai fericiți

Facebook are o mulțime de efecte negative asupra sănătății mentale a utilizatorilor, iar renunțarea la rețeaua socială ar putea fi cel mai bun lucru pe care oamenii îl pot face.

Poate că majoritatea dintre noi nu vom renunța brusc la rețeaua socială, ca o formă de protest împotriva lui Zuckerberg, dar sunt alții care o fac. Jeff Johnson din New Jersey, de exemplu, a renunțat la Facebook și va reveni în februarie, într-o mișcare cu hashtagul ”FacebookFreeJanuary.” Acesta îi îndrumă și pe alții să facă la fel, în speranța că Facebook va schimba ceva.

”Trebuie să existe consecințe de care celor de la Facebook să le pese”, spune Johnson. Are și dreptate, dacă ne referim la advertiseri. Oamenii vor cifre și dacă apar scăderi ale numerelor de utilizatori lunari, pot apărea presiuni din partea celor care au putere de decizie.

Facebook a trecut prin cele mai importante controverse în 2018, dar culmea, asta nu pare să fi afectat rețeaua socială. Sunt mai mulți utilizatori acum decât erau la începutul anului, 2,2 miliarde, iar veniturile din reclame, de 55 de miliarde de dolari, le vor depăși pe cele din 2017.

Mark Richardson, din San Francisco Bay Area, spune că și-a șters Facebook acum ceva luni și susține că e mai fericit fără cont. ”Nu îmi pasă ce a gătit la cină vreun fost coleg de muncă, sau ce părere are un coleg de liceu despre Donald Trump”, spune acesta.

Rives McDow, din Los Angeles, a renunțat la Facebook încă din 2017, pe fondul temerilor legate de confidențialitate, și spune că n-a apărut nimic negativ în viața sa de atunci, pe fondul lipsei rețelei sociale.

”Sunt o mulțime de moduri în care pot face tot ceea ce făceam și pe Facebook, iar majoritatea implică un contact mai direct cu oamenii din jurul meu”, spune McDow.

Dave Hairfield, din Arizona, a renunțat la Facebook la început de decembrie și recunoaște că, uneori, îi lipsește. ”Când mă uit pe contul soției, îmi amintesc de ce am renunțat. Pot spune sincer că sunt mai fericit fără contul pe care îl aveam.”

Desigur, nu toți sunt dornici să renunțe, iar unora chiar nu le pasă de ceea ce face comapnia, cât timp aceștia pot lua legătura rapid și ușor cu rude îndepărtate.

Sursa: usatoday.com