Țeapa de pe Facebook de care trebuie să te ferești în România

Țeapa de pe Facebook de care trebuie să te ferești în România

A apărut un nou tip de țeapă pe Facebook la care trebuie să fii atent. Avertismentul vine de la CERT-RO și e cât se poate de serios.

Noul scap apărut pe rețeaua socială este unul de tip clickjacking și este găzduit pe platfoma de cloud a Amazon (s3.amazonaws.com). Acest scam virtual funcționează în aplicația Facebook și a devenit virală. Articolul cu titlul în franceză „A quoi ressemble la vie avant et apres vos 30 ans”, care se traduce: Cum arată viața ta înainte și după 30 de ani, este articolul pe care trebuie să-l eviți.

Odată ce un utilizator accesează articolul, i se va afișa o fereastră tip pop-up în limba franceză (atenționare despre vârsta minimă pe care trebuie să o ai pentru acces). După ce apeși varianta „Oui” (că ai vârsta necesară), informația ți se va distribui pe wall, deoarece, în realitate, în spatele acestuia stă ‘ascuns’ un buton de SHARE.

La fiecare distribuire a acestui articol se va genera un link nou, făcând foarte dificilă blocarea acestuia.

În final, utilizatorul va fi redirecționat către un material în limba franceză, populat de o sumedenie de reclame.  La momentul actual, scam-ul este extrem de viral, având aproximativ două milioane de accesări.

Dacă vezi o astfel de postare, atunci dăi REPORT către Facebook, pentru a le bloca în a mai fi distribuite și de atlte persoane.

Etichete: