Facebook schimbă termenii și condițiile de utilizare, ca să știi ce pierzi

Facebook schimbă termenii și condițiile de utilizare, ca să știi ce pierzi

Cea mai recentă tentativă de spălare a păcatelor din partea Facebook vizează transpunerea termenilor și condițiilor de utilizare a platformei într-un limbaj mai ușor de înțeles.

S-au făcut multe glume și s-au produs documentare despre modul incredibil de încălcit în care sunt redactate liste incomensurabile de termeni și condiții. Este de domeniul fantasticului ca cineva să înțeleagă acele documente de zeci de pagini cu care ești de acord de fiecare dată când te autentifici pe Facebook, când intri în iTunes sau folosești prima oară un PlayStation.

Termenii folosiți sunt degeaba într-o limbă cunoscută, pentru că șansele să-i înțelegi în întregime sau să pricepi contextul în care sunt utilizați sunt nule. Din acest motiv, cei mai mulți dintre noi au încetat să mai încerce.

În contextul în care Facebook are o problemă majoră de imagine, iar hashtagul #DeleteFacebook continuă să se reflecte într-o multitudine de conturi șterse, compania ia tot felul de măsuri pentru a calma spiritele utilizatorilor.

Cel mai recent gest din această direcție vizează simplificarea documentului cu termeni și condiții. Este foarte important de reținut că termenii efectivi nu au fost înlocuiți cu alții mai blânzi sau mai agresivi.

Facebook va continua să-ți monitorizeze fiecare gest pe care îl faci în fiecare colț al internetului și să utilizeze acele informații pentru a-ți servi reclame la care îți este imposibil să reziști. Informațiile tale private vor ajunge în continuare la terți prin intermediul unor aplicații web cărora le-ai dat accesul la profilul tău.

În final, ține doar de tine să fii mai precaut ca niciodată atât din prisma conținutului care ajunge pe profilul tău de Facebook, cât și din prisma setărilor de securitate pe care le ai asociate contului. Mark Zuckerbeg va continua să se îmbogățească de pe urma ta.

Ce poți să faci în schimb este să citești termenii și condițiile de utilizare ale platformei sale pentru a înțelege mai bine la ce te-ai angajat în momentul în care ai devenit adept al scroll-ului infinit pe un ecran de mobil.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: