Ethereum devine un concurent serios pentru Bitcoin, prin depășirea unui prag important

Ethereum devine un concurent serios pentru Bitcoin, prin depășirea unui prag important

Moneda virtuală Ethereum a fost văzută din totdeauna ca o alternativă decentă pentru Bitcoin și, în ultima perioadă, se apropie din ce în ce mai mult de valoarea celei mai populare criptomonezi.

Monezile virtuale sau criptografice au devenit un subiect foarte mediatizat în ultimul an. Majoritatea buletinelor de știri de la noi au inclus la un moment dat un material detaliat în care încercau să explice în termeni cât mai succinți cu ce se mănâncă acest tip de bani în format digital. În timp, mediatizarea fenomenului nu a făcut decât să ducă la creșterea valorii unor bani pe care foarte mulți întâmpină dificultăți majore în a-i explica.

În ultimele săptămâni, a crescut din ce în ce mai mult valoarea critptomonezilor importante din piață. Numărul lor se află de asemenea într-o continuă expansiune, dar având în vedere volatilitatea pieței, este dificil să sfătuiești pe cineva să facă investiții în Bitcoin, Ethereum, LiteCoin sau Bitcoin Cash.

Indiferent de opinia pe care o ai vizavi de aceste monede virtuale, tind să fie din ce în ce mai greu de ignorat. Un Ethereum tocmai a depășit pragul psihologic de 1000 de dolari, deși valoarea sa a gravitat timp de mai bine de un an în jurul a câteva sute de dolari. Ca urmare a acestei creșteri, valoarea totală a criptomonedelor Ethereum tranzacționate în piață a sărit de 100 de miliarde.

În altă ordine de idei, mai sunt câteva monezi virtuale cu o valoare totală în piață de câteva miliarde de dolari, dar Ethereum a uimit pe toată lumea. După ce luna trecută a fluctuat între 700 și 800 de dolari, a crescut în doar câteva zile cu 40%. Astfel, valoarea estimată a Ethereum la ora actuală este de 13% din toate criptomonezile aflate în circulație. Un pic trist este faptul că nimeni nu știe dacă își va continua creșterea sau, într-o lună, te va face să regreți că ți-ai investit toate economiile într-o monedă pe care nu a văzut-o nimeni.