Mașina care-l bagă pe Elon Musk în istorie: unde a ajuns Tesla în spațiu

Mașina care-l bagă pe Elon Musk în istorie: unde a ajuns Tesla în spațiu

Mașina Tesla lansată de Elon Musk în spațiu a ajuns mai departe decât te așteptai și își continuă călătoria prin sistemul solar. Musk a cerut oamenilor de știință să calculeze când și dacă va lovi mașina sa Pământul.

Dacă îți mai amintești, la începutul acestui an, Elon Musk a cerut cercetătorilor de la SpaceX să-i lanseze în spațiu o Tesla Roadster, mașină pe care obișnuia să o conducă chiar el.

Întreaga planetă s-a amuzat atunci pe seama extravaganței sale, dar Musk, mândru nevoie mare de realizarea sa și pentru că are mulți bani, este permanent ținut la curent cu locația mașinii sale din spațiu.

Amuzant sau nu, Musk a reușit să lanseze prima mașină în spațiu și a fost o operațiune încununată cu succes. Tesla Roadster este teafără și înaintează prin spațiu mai repede decât orice alt automobil făcut vreodată.

La începutul lunii noiembrie 2018, mașina lansată în spațiu de Elon Musk a trecut deja de orbita planetei Marte și, prin urmare, este mai depărtată de Soare decât Pământul.

În interiorul mașinii sale Tesla a fost pus și un manechin îmbrăcat în astronaut, pe care Musk l-a botezat Starman. Acest “personaj” ar putea să revină peste câteva milioane de ani pe planeta de unde a plecat (dacă nu se întâmplă vreun eveniment nefericit care să-l spulbere pe Starman în spațiu).

Cercetătorii de la compania spațială a lui Musk au monitorizat permanent mișcarea de revoluție a mașinii Tesla și au încercat să calculeze un scenariu posibil de viitor pentru ea.

Tesla lui Musk s-ar putea apropia din nou de Pământ pe la sfârșitul acestui mileniu, mai exact prin 2091. Iar șansele ca mașina lui Musk să ne lovească planeta sunt de vreo 6%, dar peste câteva milioane de ani.

Dar, oricum, chiar dacă ar lovi Pământul, șansele de a produce daune sunt și mai mici, pentru că s-ar dezintegra în atmosferă. Iar peste câteva milioane de ani nici măcar nu știm dacă va mai exista umanitatea sau vreo altă formă de viață. Știm însă că Tesla lui Musk va rămâne dovada că a existat un miliardar extravagant cu idei fixe.

Indiferent de deznodământ, se poate spune că Tesla Roadster a lui Musk a mai înregistrat un record neoficial: a devenit mașina cu cei mai mulți kilometri la bord parcurși și nu are nicio urmă de uzură… într-un fel.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Daily Mail