17 nov. 2017 | 12:00

Noul Tesla Roadster e cea mai rapidă mașină de serie din toate timpurile

VIDEO ACTUALITATE

O actualizare adusă modelului clasic Tesla Roadster a fost surpriza evenimentului de lansare pentru primul camion electric de la Tesla.

Conferința de lansare pentru Tesla Semi a fost anunțată de câteva săptămâni și toți cei prezenți la eveniment au fost convinși că acela va fi singurul subiect tratat în parcarea fabricii Tesla din Hawthorne California. Nu a fost deloc așa. Spre surprinderea audienței, Elon Musk a dezvăluit în același context o mașină sport menită să speria titanii industriei auto.

Noul Tesla Roadster, cel puțin în teorie, are mari șanse să devină cea mai rapidă mașină de serie din lume când va putea fi achiziționată în 2020. Această creație atrăgătoare va putea să depășească orice Ferrari, Lamborghini sau Koenigsegg aflate la această oră pe străzi sau în stadiu de prototip. De unul singur, acest Roadster va desființa ideea că doar bolizii pe benzină pot fi clasificați ca fiind mașini sport de top.

Roadster_Front_Profile

Deși este puțin ciudat că are patru locuri, acest model de mașină joacă într-o ligă proprie când vine vorba de performanță. Tocmai din acest motiv, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că Elon Musk a optat pentru melodia Sabotage de la Beastie Boys pentru a introduce ”jucăria” pe scenă.

Conform spuselor CEO-ului Tesla, acest Roadster accelerează de la o la 100 km/h în doar 1,9 secunde. Niciodată un autoturism de serie, indiferent de preț, nu a putut să atingă acea viteză sub două secunde. Pentru a ajunge la 160 km/h, are nevoie de 4,2 secunde. Atrăgând atenția asupra unui avion din apropierea parcării, Musk a afirmat că Tesla Roadster este mai rapid. Viteza maximă nu a fost confirmată, dar știm că va depăși 400 kilometri pe oră. În practică, s-ar putea să fie și acolo vorba de depășirea unui record, dacă valoarea finală va fi mai mare decât cei 447 km/h aferenți modelului Agera RS de la Koenigsegg – actualul lider în domeniu.

Viitorul Roadster va avea o baterie de 200kwh și o autonomie specificată de peste 1000 kilometri. Are tracțiune integrală și trei motoare, unul pentru partea din față și două pe spate. Rămâne să vedem care va fi prețul de achiziție în 2020, când mașina ar trebui să poată fi achiziționată.

Roadster_Steering_Wheel

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele