Elon Musk recunoaște că a subestimat oamenii în favoarea roboților

Elon Musk recunoaște că a subestimat oamenii în favoarea roboților

Elon Musk nu e un om perfect, dar măcar are puterea de a recunoaște atunci când greșește, așa cum s-a întâmplat în cazul oamenilor din fabrica Tesla.

Într-un interviu recent acordat celor de la CBS, Musk a discutat despre viitorul Tesla, dar și despre problemele de fabricație ale mașinii Model 3. Unul dintre punctele atinse de Musk a fost dependența prea ridicată de roboți în companie, care au ajuns să încetinească ritmul de lucru.

”Da, au încetinit treaba. Aveam o rețea complexă de benzi transportoare, care au devenit inutile, așa că am renunțat complet la ele”.

Elon Musk a vorbit despre aceste lucruri și pe Twitter, iar în cadrul unui mesaj a afirmat că oamenii sunt subestimați.

Tesla are de-a face cu presiuni crescute din cauza eșecului de a ține pasul cu cererea de Model 3. Deși Musk admite că s-a bazat prea mult pe roboți și aceștia l-au încetinit, îi asigură pe clienți că își vor primi mașinile, la un moment dat. Într-adevăr, ar putea dura până la nouă luni mai mult decât se estima, dar mai bine mai târziu decât niciodată.

”N-ar trebui să ne întrebăm dacă oamenii își vor primi mașinile. Asta e o certitudine, doar că va dura cu șase-nouă luni în plus față de programul deja stabilit”, arată acesta.

Elon Musk a recunoscut, totodată, că unii clienți și-au anulat comenzile pentru Tesla Model 3. El consideră că acești oameni aveau nevoie de o mașină rapid, iar Tesla nu a putut să le ofere asta.

Producția scăzută a mașinilor a avut efect și asupra acțiunilor companiei. În martie, spre exemplu, prețul per acțiune a scăzut de la 340 la 252 de dolari. În paralel, Elon Musk susține că lucrurile merg în direcția bună.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: