Elon Musk vrea să se mute pe Marte. Când crede că se vor face primele zboruri

Elon Musk vrea să se mute pe Marte. Când crede că se vor face primele zboruri

Încă nu se organizează călătorii în jurul lunii, dar Elon Musk consideră o mutare pe Marte în ciuda faptului că este de părere că există o șansă mare să moară.

Elon Musk ar vrea să se mute pe Marte și crede că existe 70% șanse ca acest lucru să se întâmple. “Știu exact ce trebuie să fac. Mă gândesc să mă mut acolo. Ne gândim că ne putem întoarce pe Pământ, dar nu suntem siguri că este posibil”, a spus Musk în cadrul emisiunii Axios pe HBO.

Interviul a apărut pe site-ul Axios cu o zi înainte ca nava spațială Insight să aterizeze pe Marte. Potrivit Associated Press, vehiculul NASA va “putea săpa un tunel adânc pentru a măsura căldura internă și va folosi un seismometru pentru a înregistra cutremurele de pe planetă”.

Elon Musk, 47 de ani, a vorbit de mai multe ori despre ambiția sa de a ajunge pe Marte și crede că are 70% șanse să trăiască pentru a apuca să călătorească către Planeta Roșie pe una dintre rachetele SpaceX.

Antreprenorul crede că ar putea fi posibil un asemenea zbor în următorii șapte ani, iar un bilet ar putea costa “câteva sute de mii de dolari”.

“Probabilitatea de a muri pe Marte este mult mai mare decât probabilitatea de a muri pe Pământ. O să fie greu. Există o șansă mare de moarte”, a mai spus Musk.

Dacă totuși va reuși să ajungă pe Marte el se așteptă “să muncească non-stop pentru a construi o bază”. El mai spune că nu va fi timp pentru relaxare și chiar după ce baza este construită “va fi greu și există șanse mari de moarte”.

Elon Musk a glumit și a spus că o reclamă pentru o călătorie pe Marte probabil ar suna foarte similar cu cea a lui Ernest Shackleton care căuta oameni pentru o expediție la Polul Sud.

Reclama acestuia suna așa în 1914: “Se caută bărbați pentru o călătorie periculoasă, salariile sunt mici, frigul este pătrunzător, vor exista luni întregi de întuneric complet, întoarcerea acasă în siguranță este îndoielnică, onoare și recunoaștere în cazul în care avem succes”.

Reclama a căpătat notorietate, însă mulți istorici cred că este posibil să fie falsă.

Sursa: The Guardian
Etichete: