Dronele, spaima polițiștilor: tehnologia sabotează până și misiunile FBI

Dronele, spaima polițiștilor: tehnologia sabotează până și misiunile FBI
Sursa foto: Gadget-Review

O echipă de salvare a FBI s-a confruntat cu niște obstacole neașteptate, atunci când a efectuat un raid în timpul iernii. O bandă de suspecți a folosit o metodă inedită pentru a le pune bețe în roate celor de la FBI.

Banda a dezlănțuit un roi de drone pentru a le optura vederea agenților. Potrivit „Defense One”, incidentul a avut loc în afara unui oraș mare din SUA. Dezvăluirile au fost făcute de Joe Mazel, șeful unității FBI pentru tehnologie operațională, care a preferat să nu menționeze numele orașului.

El spune că acesta este cel mai recent incident în care unii indivizi folosesc drone și alte tehnologii pentru a fenta aplicarea legii.

În cadrul conferinței AUVSI Xponential din Denver, Colorado, Mazel a spus că un noi de drone a trecut cu mare vitează și foarte aproape de agenții care se aflau în postul de observare. El a recunoscut că tentativa suspecților a funcționat și le-a făcut operațiunea mult mai dificilă.

Cu toate că acest caz este considerat unul „sensibil” și multe astpecte nu pot fi făcute publice, Mazel a oferit câteva detalii cu privire la modul în care banda a acționat.

Șeful unității a afirmat că suspecții au cărat dronele în rucsacuri, în timp ce așteptau să sosească forțele de ordine. Odată ce personalul FBI a apărut, infractorii au dat drumul dronelor și au agitat agenții care încercau să conducă raidul.

Pe lângă faptul că le-au redus vizibilitatea, suspecții au folosit și drone echipate cu camere foto, pentru a urmări locația agenților de pe teren. Astfel, dronele au oferit un videoclip live pe care membrii grupului l-au putut viziona, în timp real, pe YouTube.

În ceea ce privește tehnologia, aceasta este relativ ieftină și oferă câteva instrumente destul de bune pentru distragere și supraveghere – toate într-un pachet mic și portabil.

Poliția a avertizat în ultimii ani că dronele sunt folosite de hoți pentru a supraveghea clădirile și casele. De asemenea, dronele sunt îndrăgite și de contrabandiști, care au început să le utilizeze pentru a muta diverse „produse” peste granițe. Mai mult decât atât, criminalii au reușit chiar să pună explozivi pe drone.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Gizmodo