03 mai 2018 | 17:57

Chinezii au stabilit un record mondial cu drone

VIDEO ACTUALITATE

Dronele sunt din ce în ce mai populare într-o mulțime de industrii, iar chinezii au reușit un record mondial cu ajutorul lor.

Dronele nu sunt neapărat o invenție nouă, dar abia în ultimii ani acestea au devenit cu adevărat folositoare și accesibile oamenilor de rând. Sunt folosite în industria cinematografică, de fotografi amatori sau profesioniști, în agricultură, de către poliție și chiar de către companii care livrează colete.

Firește, dronele pot fi folosite și în show-uri unde chiar acestea sunt vedetele. Deja avem parte de asemenea spectacole de ceva vreme, mai ales că Intel și Disney colaborează pentru a crea show-uri luminoase cu sute de lumini.

O companie chineză, Ehang, a reușit să stabilească un nou record mondial pentru cele mai multe drone care zboară în cadrul unui singur eveniment. Recordul a fost ”furat” de la Intel. Din păcate pentru companie, unele dintre drone nu au cooperat.

Compania chineză a reușit să ridice 1.374 de drone în cadrul spectacolului de Ziua Muncii din Xi’an, un oraș aflat la 750 km sud-vest de Beijing. Dincolo de a distra miile de spectatori prezenți, scopul companiei a fost să depășească recordul de 1.218 drone stabilite de Intel, la Pyeongchang, în februarie.

Spectacolul oferit de către Ehang a durat 13 minute și a reușit să se desfășoare pe o distnață de aproximativ 1 kilometru. În videoclipul de prezentare publicat de companie, lucrurile arată destul de bine, cu toate că, dacă privești cu atenție, vei vedea ceva greșeli.

Se pare că hub-ul de control de la sol a avut o problemă, astfel că o parte din drone nu s-au aliniat corect pentru a crea diverse caractere chineze. Într-un alt videoclip se vede cum cel puțin o dronă se prăbușește în timpul show-ului.

Cu toate că au apărut aceste probleme, Ehang a reușit să intre în Cartea Recordurilor. Compania a afirmat că pregătește un comunicat în care să explice problemele avute de drone.