Drona-submarin care seamănă cu Nemo o să ne arate oceanul

Drona-submarin care seamănă cu Nemo o să ne arate oceanul

Cercetătorii chinezi sunt tot mai interesați de fabricarea dronelor. Anul acesta au reușit să înregistreze și un record mondial cu cele mai multe drone care au zburat în cadrul unui singur eveniment.

Acum, ei au construit o dronă submarin care pare iesită din Finding Nemo. Construit la Institute of Automation din Shenyang, coloratul Qianlong III  arată ca un pește clovn, deși capacitatea nu corespunde cu aspectul jucăuș.

Acesta are o elice în „ochi”, iar „gura” este un sonar de navigație. Coada verticală este dotată cu un magnetometru, care este util pentru detectarea submarinelor străine.

Cercetătorul Cai Wei spune că în misiunile sale dispozitivul a reușit să colecteze date despre hidrați de gaz și noduli metalici.

Comparativ cu fratele său mai mare Qianlong II, Qianlong III este mai rezistent. Drona submarin poate opera la adâncimi de aproximativ 4511 metri, cântărește 1,5 tone și va prelua misiunile care vizează ambițiile subacvatice chineze.

Dronele submarine precum Qianlong III au implicații dincolo de sfera economică. Aceștia pot colecta, de asemenea, date valoroase despre acustica submarinelor inamice și condițiile oceanografice.

În plus, dispozitivele care alcătuiesc „marele zid chinezesc” subacvatic ar putea ajuta și la îmbunătățirea avertizărilor pentru cutremure și tsunami, la cercetările științifice și colectarea resurselor subacvatice.

Pe lângă acest dispozitiv, China se laudă că are în dotare chiar și drone supersonice. Aeronava are denumirea de cod Dark Sword, iar lumea bănuia de mai mult de un deceniu că aceasta se află în dotarea armatei chineze.

Ca și Qianlong III, drona supernonică este un dispozitiv autonom. Ea face parte din categoria UAV-urilor (Unnamed Aerial Vehicle), deci nu are nevoie de un pilot pentru a zbura.

Dark Sword, cunoscut în chineză sub denumirea Anjian, a fost prezentat pentru prima dată la un spectacol aviatic din provincia chineză Guangdong în 2006. Mai târziu, acesta a mai fost expus la Paris Air Show, dar, de atunci, avionul a devenit un mister și nimeni nu a mai vorbit despre el.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: