Noua dronă de la Boeing ”plimbă” câțiva oameni fără probleme

Noua dronă de la Boeing ”plimbă” câțiva oameni fără probleme

Viitorul livrărilor de colete pare să implice un număr important de drone, având în vedere modelele dezvăluite în ultima perioadă de companii precum Boeing.

În ultimii ani, s-a discutat destul de mult de mijloace autonome pentru livrarea coletelor. Acestea au fost deja implementate în diverse colțuri ale mapamondului și încep să facă minuni. Mai ales când vorbim de drone autonome, creațiile zburătoare reușesc să ducă pachete în zone care în trecut au fost inaccesibile pentru mijloace tradiționale de transport în anumite perioade din an.

Cei de la Boeing au dezvăluit în urmă cu câteva zile o dronă capabilă să transport pachet cu o greutate totală de 226 de kilograme, aproximativ 500 pounds. Prototipul pare destul de bine pus la punct, iar primele teste au fost încununate de succes. Numele său complet este unul surprinzător de laborios, dar acest detaliu contează mai puțin – ”unmanned electric vertical-takeoff-and-landing (eVTOL) cargo air vehicle (CAV) prototype”.

Conform oficialilor Boeing, partea bună este că acest concept va putea fi implementat în mai multe dimensiuni. Astfel, pe lângă livrări de colete, într-un format mai mare sau mai mic, creația ar putea fi utilizată într-o varietate foarte mare de industrii. ”Avem ocazia să schimbăm cu adevărat călătoriile aeriene și transportul, ca urmare, vom privi înapoi la această zi ca la un pas major în acea călătorie.” Greg Hyslop, directorul tehnologic al companiei americane a fost foarte încântat de performanța prototipului și de posibilele aplicații.

Pentru ca modelul din clipul de mai jos să se materializeze, o echipă de ingineri au avut nevoie de aproximativ trei luni atât pentru designul dronei, cât și pentru partea de asamblare. Primele zboruri de test au fost încununate de succes la sediul de cercetare și dezvoltare al Boeing din Missouri, Statele Unite ale Americii.

Deși nu este un produs comercial, este interesant de reținut că, pentru a transporta marfă de aproximativ 226 de kilograme, drona ocupă o suprafață de 4,57 metri x 5,49 metri cu o înălțime de 1,22 metri și o greutate totală de 339 de kilograme.

Citește și: