Cum arată fabrica Boeing, cea mai mare clădire din lume [GALERIE FOTO]

Cum arată fabrica Boeing, cea mai mare clădire din lume [GALERIE FOTO]

Boeing este unul dintre cei mai vechi și mai renumiți producători de aeronave din lume. Compania americană face avioane încă din timpul Primului Război Mondial, iar pentru un secol de activitate aceasta a avut nevoie de complexe de fabricație extrem de mari. Fabrica Boeing din Seattle este mai mare decât Disneyland Florida sau chiar și decât Palatul Versailles.

Fabrica Everett este cea mai mare clădire din lume, care se întinde pe echivalentul a 50 de terenuri de fotbal. Ea a fost construită în 1967 și a atras după sine o dezvoltare industrială puternică a zonei. După Boeing, și Microsoft, Apple sau Amazon au deschis fabrici în împrejurimile orașului situat în Nord-Vestul Statelor Unite ale Americii. Capacitatea de producție a fabricii gigantice este de 50 de avioane pe lună. E cel puțin impresionant.

Fabrica Boeing din Seattle este atât de mare încât cei care lucrează acolo nu o pot străbate la pas și au nevoie de alte metode de deplasare. La dispoziția lor sunt puse peste 2000 de Segway-uri, biciclete sau scutere. Drumul de la un capăt la celălalt poate dura și 20 de minute, chiar dacă se circulă în vehicule cu motor. În plus, componentele folosite la fabricarea avioanelor sunt aduse din peste zece țări, printre care și Italia, Elveția sau Japonia. Ele sunt asamblate cu ajutorul unor mecanisme uriașe atașate de tavanul fabricii.

boeing

Fabrica funcționează non-stop, 24 de ore pe zi, însă se închide în week-end-uri pentru a le permite angajaților să petreacă timp cu familiile lor. Ea este gândită în așa fel încât aceștia își pot aduce și copiii la muncă, existând un centru de îngrijire și joacă pentru cei mici, asemănător cu o grădiniță. Pe lângă aceste facilități, fabrica mai beneficiază de un restaurant, cinci cafenele și chiar și locuri de dormit, atunci când angajații se simt foarte obosiți, notează Daily Mail.

Citește și: