Fotografii superbe și dramatice din Rusia făcute doar cu iPhone

Fotografii superbe și dramatice din Rusia făcute doar cu iPhone

Dimitri Markov este un instagrammer puțin diferit față de cei pe care-i știi. Asta pentru că nu folosește rețeaua socială să devină el cunoscut, ci munca sa. De meserie fotograf, Markov are o viață desprinsă din filme. Din alea bune.

Markov s-a făcut remarcat în industrie după ce a câștigat o competiție pentru tinerele talente. În 2015, Getty Images și Instagram au premiat fotografiile care documentau comunitățile izolate. Povestea din spatele fotografiilor premiate pleacă de la orfelinatele și viața din provinciile  Rusiei, iar fotografiile pe care le-a obținut sunt făcut cu camera de la iPhone.

Până la cei 35 de ani ai lui, Markov a făcut mai de toate, de la bloguri până la fotografii. Cele din urmă i-au câștigat granturi și comisioane de la cele mai prestigioase publicații din Rusia.

Deși a fost angajat pentru evenimente de PR, dar a plecat și în străinătate pentru a-și expune munca, Markov își păstrează sursele de inspirație de pe cele mai ciudate pământuri ale Rusiei. Asta i-a adus un Instagram urmărit de peste 200.000 de oameni.

[readmore]

În perioada 2005 – 2012, Markov s-a oferit voluntar la un orfelinat din Pskov, situat la nord de Moscova. După ce aparatul foto i-a fost furat în camera de orfelinat, el a trecut pe camera foto de la iPhone. Calitatea fotografiilor nu a contat atât de mult pentru el, cât libertatea de a capta secvențe de timp.

Markov spunea că ajutarea creșterii copiilor orfani este ca și cum ai fi păstrat un Tamagotchi – animalele de companie digitale portabile care erau populare în anii 1990.

Deși fotografiile din online i-au adus mulți admiratori, uneori, viziunea sumbră a lui Markov din orașele provinciale ale Rusiei, îi aduc și multă critică. Chiar și așa, lucrările lui, cu și despre orfani, au scos la iveală povestiri înălțătoare.

Fotograful spune că aproximativ jumătate dintre oamenii pe care îi fotografiază sunt cunoștințe personale. „Într-un fel, acești bețivi sunt mai cinstiți în discuțiile inteligente decât cei ale căror probleme sunt în siguranță ascunse sub un strat gros de norme și moralități sociale”, spune Markov.

Acum, Markov călătorește pe întreg teritoriul Rusiei, deși a ales să se stabilească în Pskov, oraș pe care îl iubește, în ciuda tristeții ocazionale a vieții din Rusia provincială.

Crimea kidz

O postare distribuită de Дмитрий Марков (@dcim.ru) pe

Russia. Matisse.

O postare distribuită de Дмитрий Марков (@dcim.ru) pe

– Почему я живу так долго? – Why I live so long?

O postare distribuită de Дмитрий Марков (@dcim.ru) pe

Citește și:
Sursa: PetaPixel
Etichete: