De la Digi Mobil la Orange, cine are cel mai rapid net mobil din România

De la Digi Mobil la Orange, cine are cel mai rapid net mobil din România

Digi Mobil e cel mai mic operator din România iar Orange e cel mai mare. Între cele două mai sunt Vodafone și Telekom și acum avem informații despre cine are internetul mai rapid.

ANCOM a prezentat cifrele pentru viteza media la net mobil pentru anul trecut. În timp ce Digi Mobil reușește să atragă cei mai mulți clienți prin portare, și Orange să-și diversifice gama de produse, nu prea e loc de dezbatere când vine vorba de viteza la internet.

Conform rezultatelor testelor realizate în cadrul Netograf pe parcursul anului 2017 pentru internet mobil, viteza medie de download la nivel național este 20,44 Mbps, în timp ce viteza medie de upload este 9,08 Mbps. Rezultatele înregistrate pe aceeași platformă arată care-i clasamentul între Orange, Vodafone, Telekom și Digi Mobil.

Digi Mobil încă rămâne cel mai „lent” operator din România

viteza internet mobil romania

După cum vezi în graficul de mai sus, Orange conduce clasamentul cu o viteză medie de download de 24,52 Mbps, în timp ce în această rețea faci upload la 9,62 Mbps. La polul opus este Digi Mobil cu o viteză medie de descărcare de 8,41 Mbps pe secundă si 2,81 Mbps la upload.

Între cei doi operatori mai sunt Vodafone cu 23,46 Mbps, respectiv 12,51 Mbps, și Telekom cu 20,18 Mbps, respectiv 9,98 Mbps. După cum vezi din aceste cifre, Vodafone se descurcă excelent la upload, dar pierde puțin în fața Orange când vine vorba de download. Altfel, Digi Mobil pierde la toate capitolele, asta fără a lua în calcul și acoperirea.

Internet mobil Romania

În ceea ce privește internetul fix, în 2017, vitezele medii de download și upload au crescut cu 18% față de anul 2016. Astfel, în ceea ce privește vitezele medii de download, acestea au ajuns la 112,1 Mbps (186,6 Mbps pentru conexiunile de tip fir și 61,26 Mbps pentru conexiunile de tip wireless).

Viteza medie de upload la nivel național a ajuns la 93,1 Mbps pentru serviciul de acces la internet la punct fix (146,46 Mbps pentru conexiunile de tip fir și 56,63 Mbps pentru conexiunile de tip wireless).

Acum, dacă vrei să-ți schimbi abonamentul de internet, știi ce să alegi. Totodată, ține cont că poți cumpăra telefon în rate de la Telekom sau Digi Mobil și că Orange experimentează deja cu 5G. În 2018, va testa câteva echipamente și în România.