Cel mai bun test prin care să-ți măsori viteza la internet

Cel mai bun test prin care să-ți măsori viteza la internet

Fast.com a devenit cel mai elaborat test de viteză a conexiunii tale online, în cazul în care vrei să știi cum îți măsori corect viteza la internet.

Au trecut aproape doi ani de când Netflix s-a aruncat la realizarea unui test eficient al conexiunii la internet. Creația lor s-a ascuns în spatele domeniului Fast.com și, în scurt timp, a devenit un concurent foarte serios pentru Speedtest.net de la Okla. Pe de altă parte însă, nu oferea același set extins de informații.

Între timp, situația s-a remediat. Printr-o actualizare, Fast.com a devenit un test mult mai util, atât pentru cuantificarea performanței conexiunii tale online, cât și pentru diagnosticarea eventualelor probleme de conectivitate. În definitiv, o conexiune de internet nu se rezumă doar la viteza cu care descarci informații de pe internet sau urci diverse fișiere.

Este important timpul de răspuns. În majoritatea jocurilor online, nu ai nevoie de 500Mb/s, dar timpul de răspuns dintre tine și serverul pe care te jocir trebuie să fie cât se poate de aproape de zero. Acesta din urmă este definit în general ca ping.

Dacă până acum intrai pe Fast.com doar pentru a-ți testa viteza de download. Netflix a actualizat serviciul pentru a include și alte câteva detalii utile referitoare la calitatea conexiunii tale. Update-ul se referă atât la testele realizate pe web, cât și la cele prin intermediul aplicațiilor dedicate de Android și iOS.

Oficialii Netflix au afirmat că Fast.com a deservit aproximativ 500 de milioane de teste din momentul în care a intrat în activitate, iar ritmul în care sunt realizate teste pe platformă s-a dublat în ultimele șapte luni.

fast.com test viteza

Dintr-un anunț postat pe blogul oficial Netflix, aflăm că, de acum înainte, vei obține informații referitoare la viteza de upload și la latență, timp de răspuns sau ping. Dacă apeși pe butonul „Show more info” (Afișează mai multe informații) după terminarea testului, vei vedea latența defalcată pe upload și download, împreună cu adresa ta IP și numele furnizorului de internet.

În plus, dacă faci testul folosind date mobile și ești stresat să nu plătești în plus pentru internet, vei vedea și volumul date consumate pe parcursul experimentului. În continuare, nu există nici un fel de reclame pe Fast.com, în contrast cu speedtest.net.