De la Digi Mobil la Orange, cine îți oferă cel mai bun internet mobil

De la Digi Mobil la Orange, cine îți oferă cel mai bun internet mobil

Dacă nu știi cine mai are cel mai bun internet mobil, ANCOM a trecut în revistă situația operatorilor, de la Digi Mobil la Orange, pentru primul trimestru din 2018.

Ocazional, avem parte de noi statistici cu privire la viteza la internet din România, atât pentru conexiunile clasice, cât și pentru cele mobile. După informațiile semestriale de anul trecut, de această dată avem informații pentru primul trimestru al anului 2018, iar mai jos poți să afli cine și ce viteze îți oferă, fie că ai abonament sau cartelă

Cine are cel mai bun internet mobil

În ceea ce privește vitezele la internet pentru conexiuni mobile, lucrurile arată destul de similar cu ultima perioadă analizată de către ANCOM. Prima poziție a clasamentului le revine celor de la Orange, care oferă 59,04 Mbps la download și 19,91 Mbps la upload.

Vitezele oferite de operator oferă acestuia un loc 1 distanțat de următorii din clasament. Telekom vine pe locul doi cu 25,73 Mbps la download și 13,99 Mbps la upload. Pe locul trei, folosind statisticile celor de la Netograf, este Vodafone, care oferă 23,91 Mbps la download și 12,74 Mbps la upload. Pe ultimul loc în clasamentul vitezei la internet mobil este Digi Mobil, cu 9,53 Mbps la download și 3,13 Mbps la upload. Vitezele măsurate sunt la abonamente de telefonie.

Cine îți oferă cel mai bun internet la cartelă

Situația se schimbă ușor în ceea ce privește vitezele la internet pentru cartele. Orange rămâne pe primul loc cu 90,81 Mbps la download și 22,79 Mbps la upload. Pe locul doi trece Vodafone, cu 30,22 Mbps la download și 14,30 Mbps la upload, iar Telekom ajunge pe locul trei, cu 18,47 Mbps la download și 7,65 Mbps la upload. Pe locul patru găsim tot Digi Mobil, cu 4,20 Mbps la download și 1,75 Mbps la upload.

 

Situația nu s-a schimbat foarte mult față de trecut, iar dacă te uiți pe date, remarci imediat că Digi Mobil trebuie să mai lucreze la infrastructură. Totodată, e bine să nu uiți și de costurile pe care le ai cu un abonament de la ei, față de alți operatori.

Citește și: