Ce face Digi Mobil cu 5G: speranțe mari, promisiuni imense și mici realități

Ce face Digi Mobil cu 5G: speranțe mari, promisiuni imense și mici realități

Digi Mobil vrea să fie un jucător important pe piață la momentul apariției 5G, așa că lucrează la noua tehnologie, iar acum anunță noi progrese.

Digi Mobil colaborează cu Ecrisson pentru a aduce abonaților tehnologie 5G, iar acum au prezentat noi progrese făcute în ceea ce privește implementarea noilor standarde.

Sunt câteva progrese anunțat de către companie, iar primul dintre ele este legat de testele la viteză 5G efectuate în ultima perioadă. Digi Mobil anunță că a atins viteze de transfer de până la 10 Gbps, cu o latență minimă. Asta ar trebui să ofere internet de calitate și în zone extrem de aglomerate, unde în prezent apar probleme cu semnalul, de exemplu.

Digi Mobil a făcut progrese și la capitolul Internet of Eyes, unde au fost testate tehnologii care ne pot transforma orașele într-unele inteligente. Aplicații de monitorizare dinamică a traficului au capacitatea de a detecta obiecte și de a analiza poziția acestora în timp real. Digi subliniază faptul că 5G este un pilon important pentru Internet of Things. Astfel, automobilele cu adevărat autonome au șansa să se afirme, atât în ceea ce privește comunicațiile cu alte vehicule, dar și cu infrastructură.

Digi Mobil anunță progrese și în ceea ce privește Internet of Skills, unde s-a pus accentul pe potențialul roboticii în cloud. Astfel de progrese îi pot ajuta pe medici, având în vedere și demonstrația unei operații medicale făcute la distanță. În ceea ce privește aceste progrese, 5G poate oferi capacitatea de transmitere la distanță și în timp real a senzației de atingere.

Există progrese și pentru gamingul imersiv, unde realitatea augmentată și cea virtuală vor oferi un nivel de imersiune mult mai bun decât în prezent.

Cumva, informațiile oferite de Digi Mobil vorbesc despre 5G la un nivel general, la fel ca până acum. Părea că evenimentul ar putea aduce ceva mai multe noutăți, dincolo de aceleași informații cu privire la ceea ce ar putea face 5G și ceea ce va îmbunătăți.