Aceste desene făcute în Paint îți arată că habar n-ai să-l folosești

Aceste desene făcute în Paint îți arată că habar n-ai să-l folosești

Arta poate îmbrăca multe forme. Arta fotografiilor și a ilustrațiilor are o nesfârșită sursă de inspirație și viziuni din cele mai inedite. Un artist s-a remarcat în online cu câteva ilustrații satirice.

Poate nu ți se pare nimic ieșit din comun – satira nu e nouă – însă artistul le face să fie. Asta pentru că le creează în Paint.

Jim’ll Paint It este contul sub care un tip pe nume Jim dă contur sugestiilor nebunești ale oamenilor. Pentru asta nu utilizează cele mai simple și inovatoare tehnologii de creație, ci Microsoft Paint – software-ul grafic cu care toți ne-am jucat la un moment dat, dar de care ne-am lăsat.

Asta pentru că rezultatele nu erau chiar spectaculoase, cel mult penibile și amuzante.

Folosind software-ul destul de primitiv, Jim a creat ilustrații, care arată mai multe personaje, de la Iisus până la Trump. Cultura digitală este la fel de saturată ca orice altă formă de cultură anterioară. Microsoft Paint este unul dintre software-urile cu care te-ai jucat când ai primit primul calculator, dar despre care nu știai că poate scoate asemenea ilustrații.

Cum nu toți pot lucra în Paint, există câțiva oameni care pot. Jim este unul dintre ei și îți poate transpune o idee trăsnită pe care o ai într-o imagine adevărată. Ideea după care lucrează Jim e simplă: oamenii îi scriu scene ciudate pe care ar vrea să le vadă – de obicei implică celebrități – și Jim le modelează în Microsoft Paint.

Mințile oamenilor lucrează cum nu te-ai fi gândit, iar asta a dat naștere unei serii uimitoare de ilustrații pe Jim’ll Paint It. Jim a transformat hobbyul lui într-o afacere de când și-a deschis site-ul în 2013. Acum vinde postere și tricouri pe care nu le vei mai vedea la nimeni pe stradă.

[readmore]

Pentru picturile lui digitale, Jim are versiunea XP de la Paint, cu un mouse optic pe un iMac care folosește Parallels pentru mașină virtuală în care rulează programul. Jim folosește în principal unealta de linii curbe, dă zoom și deseori desenează pixel cu pixel. La final mai adaugă câteva umbre pentru un plus de efect.

Brexit Marea Britanie Jim'll Paint IT

Citește și:
Etichete: