Țara care vrea să-i adune pe imigranți și să-i ducă pe o insulă pustie

Țara care vrea să-i adune pe imigranți și să-i ducă pe o insulă pustie
Sursa foto: Marinas

Danemarca are un plan pentru imigranții care nu sunt bine-veniți. Mai exact, aceștia vor fi trimiși pe o insulă mică, izolată, unde se află laboratoarele și crematoriile unui centru de cercetare a bolilor contagioase ale animalelor.

Unul din cele două feriboturi care au drum spre insulă se numește Virus. „[Unii imigranți] nu sunt doriți în Danemarca, și vor simți asta”, a explicat minstrul de imigrații Inger Stojberg pe Facebook.

Guvernul danez de centru-dreapta și partidul de dreapta Danish People au anunțat că pe Insula Lindholm vor fi trimiși până la 100 de oameni străini, care au fost acuzați de diverse crime sau cărora le-a fost refuzat azilul politic.

Insula are 6,8 hectare de teren și se află în Marea Baltică. Se afflă la 3,2 kilometri de cea mai apropiată locație de pe uscat. Imigranții care vor veni pe insulă vor trebui să dea raportul la un centru special de pe insulă, altfel riscă să fie închiși.

„Vom minimiza numărul de plecări cu feribotul cât mai mult posibil”, a explicat Martin Henriksen, purtător de cuvânt pentru Partidul Danish People. „Vom face lucrurile cât mai împovărătoare și scumpe posibil”.

În Danemarca, la fel ca în multe alte țări din Europa, valurile de imigranți din Orientul Mijlociu și Africa din 2015 și 2016 au declanșat critici în rândul populației. Astfel, guvernul danez a promis că va modela legile cu privire la imigrație în limitele drepturilor umane.

Practic, cei care ajung pe insulă sunt motivați să părăsească țara prin simplul fapt că traiul acolo nu ar fi nici pe departe ideal. Experții legali spun că e prea devreme pentru a preciza dacă proiectul Insulei Lindholm ar întrece limitele acelor drepturi umane.

Prim-ministrul Danemarcei, Lars Lokke Rasmussen, a explicat că scopul guvernului nu va mai fi să îi integreze pe refugiați, ci să îi găzduiască până se pot întoarce pe plaiurile lor natale. „Nu e ușor să ceri familiilor să meargă acasă, dacă s-au stabilit”, a zis el. „Dar este lucrul corect din punct de vedere moral. Nu ar trebui să îi transformăm pe refugiați în imigranți”.

Citește și: