Primarul care o ia la mișto pe Dăncilă după gafa ei memorabilă

Primarul care o ia la mișto pe Dăncilă după gafa ei memorabilă

După noua gafă a premierului Viorica Dăncilă, primarul din Alba Iulia răsucește și mai tare cuțitul în rană și face glume pe seama prim-ministrului.

Viorica Dăncilă comite gafă după gafă de fiecare dată când susține declarații publice. Discursurile ei, pe care cu siguranță nu și le redactează singură, sunt și acelea presărate cu greșeli, iar Viorica le accentuează cu atâta senilitate, încât nici ea nu-și dă seama că a ajuns în pragul ridicolului.

De Ziua Imnului Național, premierul a confundat într-un discurs două locații istorice, de importanță crucială pentru România. Dăncilă a declarat că imnul național “i-a mobilizat pe cei care, la 1 decembrie 1918, s-au adunat pe Câmpia Libertății de la Alba Iulia”.

În realitate, evenimentul istoric a avut loc pe Câmpul lui Horea din Alba Iulia. Câmpia Libertății la care făcea Dăncilă referire, se află la Blaj, iar acolo s-a petrecut un alt eveniment istoric, la 1848. Pașoptismul n-a avut nicio legătură cu Marea Unire, chiar dacă au fost două momente importante pentru dezvoltarea statului român.

Primarul din Alba Iulia a transmis pe pagina sa de Facebook un mesaj ironic la adresa premierului, în care a spus sarcastic că îi va trimite Vioricăi Dăncilă coordonatele GPS ale orașului Alba Iulia, să fie sigur că nu se duce la Blaj atunci când mai vine pe la ei.

Dănchill out!Luați o pauză, doamnă! Ăsta e singurul gând care îmi vine în minte după prestațiile halucinante ale prim-ministrei din ultima săptămână. Când nu te pricepi la nimic, ai măcar umbra de urmă de bun simț să stai „ la cutie”. Însă ea insistă să livreze gafă peste gafă, bulă după bulă, zi după zi.

Că nu le nimerește pe alea internaționale, mai că am mai putea înțelege, că nu-i diplomat de carieră și, până la urmă, până și diplomatul, pentru ea, nu-i decât o prăjitură, cel mult un tort. Dar când din haosul gândirii se nasc confuzii între Alba Iulia și Blaj, intre 1848 și 1918, doamna merită o pauză. Mare”, a scris primaul Alba Iuliei, dar nu s-a rezumat doar la atât.

[readmore]

„Dănciloza pare să fie cea mai recentă afecțiune guvernamentală, iar dăncilul este noua unitate de măsură pentru minusul de cunoștințe generale. În invitația oficială pentru 1 Decembrie, pe care va trebui să i-o trimitem, din protocol, nu din convingere, o să-i rog pe colegi să atașeze coordonate GPS pentru Alba Iulia. Să n-o pierdem pe la Blaj. E momentul pentru un concediu plăcut pe plajă, la Sinaia! P.S. Alba Iulia se scrie fără cratimă!”, a mai adăugat primarul Mircea Hava.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: