Telefoanele de anul viitor ar putea avea GPS-uri extrem de precise

Telefoanele de anul viitor ar putea avea GPS-uri extrem de precise

Telefoanele au ajuns să aibă sisteme GPS destul de precise, însă 2018 ne-ar putea aduce o îmbunătățire semnificativă a sistemelor de localizare.

Vremurile în care sistemele de localizare erau întâlnite doar în cazul GPS-urilor au apus demult, având în vedere că orice smartphone te poate ajuta să-ți găsești drumul cu Google Maps. Există întotdeauna loc de mai bine, iar 2018 ar putea fi anul unei îmbunătățiri semnificative.

Un nou cip GPS pentru smartphone-uri ar putea îmbunătăți precizia sistemelor de pe telefoane de la cinci metri până la 30 de centimetri. Compania Broadcom Limited a anunțat săptămâna trecută noul cip, denumit BCM47755, despre care oficialii au spus că a fost deja inclus în designul unor telefoane care urmează să se lanseze.

Noul cip va fi și mai eficient la capitolul consum, reușind chiar să înjumătățească nivelul de curent electric consumat.

Toate îmbunătățirile noului sistem GPS sunt posibile datorită utilizării de semnale L5 și L1, care determină unde se află un subiect în funcție de timpul necesar pentru semnal să ajungă la un receptor după ce pleacă de la un satelit. Astfel, BCM47755 ar fi primul cip de larg consum care folosește simultan semnalele L1 și L5.

Broadcom spune că cipul ar trebui să apară în anumite smartphone-uri din 2018, însă compania nu a oferit detalii exacte despre companiile interesate de acesta. Rămâne de văzut dacă noul cip este gata pentru producția la scară largă până la începutul anului viitor. Dacă da, atunci am putea beneficia de noile capacități de localizare chiar și pe LG G7 și Samsung Galaxy S9, care ar trebui să debuteze în prima parte a lui 2018.

Citește și: