06 iul. 2018 | 12:32

Cum a devenit Dacia mină de aur pentru Renault cu fabrica din România

ACTUALITATE
Cum a devenit Dacia mină de aur pentru Renault cu fabrica din România

Dacia a înregistrat un număr record de vânzări în prima jumătate a acestui an. Cea mai vândută mașină Dacia a fost Duster, care e urmat în clasament de Sandero și Logan.

Potrivit datelor transmise de Dacia prin intermediul Asociației Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), Dacia a vândut în primele șase luni ale acestui an 175.992 de unități, mai multe decât anul trecut.

În perioada ianuarie-iunie 2018, producția Dacia a crescut cu 3,2% față de aceeași perioadă anul trecut, când au fost vândute 170.562 de unități.

Numai în luna iunie a acestui an, uzina Dacia de la Mioveni a produs 30.777 de vehicule.

nseamnă cu 10% mai puțin decât luna mai, dar tot a fost o cotă record, față de lunile anterioare ale primului semetru din 2018. Deci, după cum îți poți da seama, Dacia a cunoscut aproape o continuă ascensiune care a adus un profit uriaș și celor de la Renault, brandul sub care e vândută Dacia în afara țării.

Cea mai vândută mașină a fost Duster. Anul acesta, au fost produse 118.156 de unități Duster, care a însemnat o pondere de producție de peste 71%. Acest nivel n-a mai fost depășit decât de cifra înregistrată în lunile noiembrie și decembrie anul trecut, când s-au pregătit stocurile pentru noua generație Duster.

Următoarele pe listă sunt Dacia Sandero, cu 27.066 de unități și Dacia Logan, cu 18.463 de vehicule produse în primele șase luni ale lui 2018.

Dintre toate, cea mai mică pondere a avut-o Logan MCV, cunoscut de români după vechea denumire, Logan MCV, care a ajuns să fie o mașină enormă, spațioasă, dar foarte greoaie. Au fost produse doar 12.307 de unități. Anul acesta, Logan MCV nu s-a mai vândut ca în anii precedenți. A înregistrat o scădere în vânzări cu 45% față de anul trecut.

Totuși, și Sandero a înregistrat o ușoară scădere a vânzărilor, dar se datorează și situației de la uzina din Maroc, unde sunt fabricate cele mai multe unități pentru piața din Europa. În procente, vânzările de Dacia Sandero au crescut, mai exact, cu 6,4%, în timp ce Logan cu 12,1%.