Prima Dacia electrică pentru drumurile din România a fost anunțată

Prima Dacia electrică pentru drumurile din România a fost anunțată

Renault ar pregăti o Dacia electrică pentru 2018, dar încă n-a anunțat nimic oficial. E o ocazie însă pentru alții să se remarce, cum e în cazul de acum.

Rombat, compania producătoare de baterii auto, a creat primul Logan electric. Nu e hibrid, ci 100% electrică. Producția a fost la Bistrița prima mașină electrică românească și au ales Dacia Logan, cea mai îndrăgită și mai vândută mașină de la noi.

Dacia Logan electrică este omologată și poate fi condusă pe drumurile publice din România fără probleme.

dacia logan electrica
Mașina electrică produsă la Bistrița.

Grupul Renault are deja automobile electrice și experimentează pe piața aceasta. Aici, divizia românească s-ar putea dovedi cea mai importantă componentă pentru a debuta pe piața celor accesibile. Conform unor declarații făcute de Jean Christophe Kugler, președinte Dacia pe Europa, compania ia în calcul dezvoltarea unui model electric și prețul va fi cel mai important.

„[Chiar și cu acest model] vom rămâne şocant de accesibili. Nu vom schimba direcția în care merge brandul. Vom beneficia de pe urma poziției alianței [referitor la Renault – Nissan Alliance] și avem la dispoziție tehnologii care și-au dovedit utilitatea, pe acestea le vom putea folosi pe Dacia. Avem toată această tehnologie [pentru automobile electrice] deja pregătită și disponibilă. Fiind parte din această alianță înseamnă și că atunci când avem nevoie de o tehnologie, o avem. Nu trebuie să negociem”, a explicat acesta în octombrie 2017.

Compania promis o mașină electrică în 2018. Chiar dacă încă nu-i oficială, până atunci poți să vezi un model deja disponibil și ajuns pe străzi. E proiectul unor indieni și folosește mașina Logan în urma unui parteneriat cu Renault.

Nici Pitești nu-i departe de-o Dacia electrică. Dănuţ Gabriel Marinescu, director Centrul de Cercetare Ingineria Automobilului de la Universitatea Piteşti, a venit cu un concept cel puțin interesant. El a conceput o mașină electrică, denumită Sandero Electron. Partea și mai frumoasă e că a inclus pe această Dacia electrică un sistem de încărcare wireless.

Etichete: