Mașina Renault pe care o vrei sub marca Dacia în România

Renault a prezentat la salonul auto de la Moscova o mașină nouă, dezvoltată pe platforma Dacia Logan/Duster, dar mult îmbunătățită și cu un design inspirat de la BMW X6.

Pe 29 august, după cum a promis, Renault a prezentat în cadrul salonului auto MIAS de la Moscova, noul SUV despre care s-a tot vorbit în urmă cu câteva luni. Este vorba de Renault Arkana, care va fi fabricat și comercializat în Rusia.

Coupe-crossover-ul Arkana folosește mai multe componente de la Dacia Duster, dar elementele de design îl încadrează mai degrabă în categoria BMW X6 sau Mercedes GLE Coupe. Designul este mult mai rafinat decât cel de la Duster și, bineînțeles, este echipat și cu elemente interioare mai scumpe. Dacă ești fan Dacia, ai vrea ca Renault să vândă și în România noul SUV, sub marca Dacia, dar mai ai de așteptat (dacă, într-adevăr, Renault are de gând să aducă modelul și la noi).

Pentru început, Renault Arkana va fi disponibil doar în Rusia și abia din 2019.

renault arkana dacia duster moscova

În cadrul prezentării de la Moscova, șeful departamentului de design al Renault, Laurens Van den Acker, a declarat că scopul companiei prin acest nou model a fost de a crea un echilibru între eleganța unui sedan și statura puternică a unui SUV.

După ce va fi studiat succesul mașinii pe piața din Rusia, Renault Arkana ar urma să fie distribuit și în Asia și alte regiuni, designul fiind adaptat în fiecare stat în funcție de așteptările sau necesitățile clienților locali. Versiunile fabricate pentru Asia nu vor mai fi, însă, construite pe platforma Duster, ci pe cea de la viitorul model Clio.

renault arkana dacia duster moscova

Deocamdată, nu știm detalii tehnice clare, dar se poate ca Renault Ankara să fie distribuit ca versiuni cu motoare diferite față de cele utilizate în România și chiar echiparea opțională cu tracțiune integrală.

De asemenea, datorită faptului că vorbim de un crossover, noul Renault este dotat cu jante din aliaj de 19 inci și o distanță mai mare la sol.

Citește și:
Sursa: Autocar