Cât de căutată e Dacia și ce preferă românii: top cele mai vândute mașini în România

Cât de căutată e Dacia și ce preferă românii: top cele mai vândute mașini în România
Sursa foto: Playtech

Dacia e în continuare în topul celor mai vândute mașini din România, dar supremația îi este amenințată de o mașină competitivă pe piața de la noi.

Deocamdată, Dacia nu poate fi detronată din topul celor mai căutate mașini în România, pentru că e ieftină și oferă tot mai multe beneficii pentru prețurile respective. Chiar și pe palierul diesel Dacia încă pare să facă față cu succes noilor norme de poluare, după ce a echipat SUV-urile Duster cu tehnologie Blue dCi, care reduce mult emisiile poluante.

În luna octombrie, cele mai vândute mașini românești au fost Logan, Duster și Sandero, care ocupă primele trei locuri în clasament. Dar, și în primele zece luni Dacia a rămas tot lider.

În perioada ianuarie – octombrie 2018, în România au fost vândute peste 17.000 de modele Dacia Logan, fiind deci cel mai căutat autoturism de la noi din motive evidente.

Pe locul al doilea se află Dacia Duster, cu peste 10.000 de unități vândute până acum anul acesta și înregistrează cea mai mare creștere, de 54,4%, cel mai mare procent din Top 10, care depășește chiar și pe cel al Dacia Logan (30,2%).

Dacia Sandero ocupă locul al treilea în clasament, cu peste 8.500 de unități vândute, dar procentul său de creștere e cel mai scăzut dintre modelele fabricii de la Mioveni. Nici comparativ cu alte mărci, Sandero nu arată o creștere în vânzări prea încurajatoare.

La acest capitol, vine tare din urmă Renault Clio, care face concurență serioasă modelelor Dacia. Anul acesta, au fost vândute 4.858 de modele Renault Clio, cu o creștere fantastică de 50,5%. Are șanse evidente să surclaseze modelul direct concurent, Sandero, chiar dacă momentan se află pe o poziție inferioară.

renault clio 2018
Renault Clio model 2018

De asemenea, Skoda Octavia a înregistrat o scădere cu 400 de unități în primele zece luni față de Renault Clio. Pentru prima dată în ultimii șapte ani, Octavia nu mai este cea mai căutată mașină de import din România, dar încă se menține pe o poziție mediană.

Ford Focus și Volkswagen Golf, cândva cele mai populare mașini străine de la noi, au înregistrat valori pe minus, de -2,3%, respectiv -6,9%.

Întreaga statistică o poți vedea aici, publicată de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile din România.