Dacia Duster pickup e SUV-ul care îmbină utilul cu plăcutul

Dacia Duster pickup e SUV-ul care îmbină utilul cu plăcutul

Dacia Duster pickup este cel mai nou și mai practic SUV românesc, dezvoltat de o companie de carosări auto. Privită din față, mașina arată ca un Duster obișnuit, dar în spate, a fost făcută o transformare radicală.

Știrea despre noul SUV Dacia a apărut în presa străină online întâi pe site-ul motor1.com, după ce vehiculul a fost expus în cadrul IAA Hannover Commercial Vehicle Show.

Dacia Duster pickup a fost dezvoltat pe platforma celei de-a doua generații Duster. După cum poți observa, în față, designul a rămas același, dar în spate, a fost realizată tranziția la un pickup foarte spațios, robust și, în același timp, cu un aspect sportiv.

dacia duster pickup

Modelul a fost realizat de Romturinigia, o companie de carosări auto care pare că a reușit o performanță chiar mai bună decât producătorul auto când vine vorba de schimbarea utilității unui model destinat inițial altor scopuri.

Dacia Duster pickup are, bineînțeles, tracțiune 4×4 și motorizare 1.5 dCi turbodiesel cu 110 cai-putere, deci este un SUV decent, care s-ar putea dovedi foarte practic pentru persoanele care au nevoie de o mașină utilitară puternică.

dacia duster pickup

Nu știm însă care sunt planurile de viitor ale Romturingia cu acest Duster. Deocamdată, pare că doar s-a “jucat” puțin cu designul automobilului și a rezultat o mașină compactă, care arată aproape la fel de bine ca alte autoturisme de top din aceeași gamă.

Rămâne de văzut dacă Duster pickup va fi produs măcar într-o mică serie sau nu. Cert este că n-ar strica diversificarea și expansiunea modelului Duster care este una dintre cele mai populare mașini Dacia.

Nu este pentru prima dată când Duster a fost transformat în SUV pickup. Tot Romturingia a mai reușit această performanță în urmă cu câțiva ani, când transformase mașina (și tot cu două uși). Dar, aceste este primul model din generația a doua pe care compania a experimentat. În urmă cu ceva timp, în județul Argeș fusese surprinsă în timpul testelor și o Dacia Duster cu patru uși, dar, categoric, bena era mai mică

dacia duster pickup 4 usi

Citește și:
Sursa: Motor 1
Etichete: