Cum arată noua Dacia Logan pentru Poliția Română și de ce e specială

Cum arată noua Dacia Logan pentru Poliția Română și de ce e specială

Poliția Română a primit mai multe autospeciale Dacia Logan, dotate, în sfârșit, cu echipament adecvat pentru misiunile pe care le execută. Mașinile sunt noi și au costat mai puțin decât te-ai aștepta.

Ministerul afacerilor Interne a publicat pe pagina de Facebook un clip în care sunt dezvăluite noile autospeciale marca Dacia Logan care au intrat în posesia echipelor de poliție.

Cele 914 mașini au fost furnizate Poliției Române pentru a fi utilizate în menținerea ordinii publice, pentru misiuni de patrulare și, în anumite cazuri, la intervențiile la evenimentele sesizate.

Autospecialele sunt dotate cu un sistem de monitorizare video cu posibilitatea de filmare în buclă și stocare de minimum două ore.

“Știm, o astfel de compartimentare era o necesitate care trebuia demult implementată, iar sistemul de monitorizare video de care dispune va elimina anumite controverse legate de intervenția forțelor de ordine. Desigur, un astfel de proces nu este unul ușor, încă mai există mentalități care se opun acestei evoluții normale”, este menționat pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne.

“Indiferent de motivele invocate, de barierele birocratice pe care le simțim aproape în fiecare zi, rămânem susținătorii înverșunați ai modernizării echipamentelor și tehnicii de intervenție din dotarea Ministerului Afacerilor Interne! Momentan, este un pas mic, dar dorința noastră este ca în viitor să avem astfel de mașini în întregul sistem de ordine și siguranță publică!”, se mai adaugă în comunicat.

La final, se menționează și prețul unui astfel de autoturism de poliție:

“Ca să eliminăm din start întrebările legate de prețul unei astfel de mașini, vă spunem că ea costă în jur de 12.000 euro fără TVA”.
Prin urmare, prețul cu TVA al unei astfel de mașini ajunge undeva la 14.000 de euro, o sumă extrem de modestă având în vedere ce bolizi de lux le fac “concurență” în anumite cazuri.

În general, Poliția Română a fost mereu dotată cu mașini ieftine care numai încredere nu inspiră atunci când te uiti la ele (cel puțin la modelele Dacia Logan din prima generație). Pe de altă parte, dacă statul ar cheltui mai mult pentru mașini de lux, ar exista iar discuții…nici așa, nici așa. Dar, România nu e singurul exemplu nostim când vine vorba de mașinile conduse de forțele de ordine.

Citește și: